за чуровића / -интернет
10/11/2022 u 13:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Da li je ponedeljak radni ili neradni dan?

Očekujem da ove godine 14. novembar bude neradni dan, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović kazala je danas na sjednici parlamenta da očekuje da ove godine 14. novembar bude neradni dan povodom dana rođenja Petra II Petrovića Njegoša.  

Podsjetimo, ove sedmice su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopštili da će povodom praznovanja dana Njegoševog rođenja neradni dan biti nedjelja 13. novembar.

- Stojim iza toga da u ponedeljak neće biti plenuma, niti će stručna služba Skupštine raditi. Ja kad nešto obećam ja držim riječ, a komunicirala sam sa predsjednikom Vlade. Ministar pravde Marko Kovač će otvoriti to pitanje na sjednici, a Vlada će donijeti stav po tom pitanju i očekujem da ponedeljak bude neradni dan- kazala je Đurović. 

Lider demokrata Aleksa Bečić poručio je da nije u redu da u prvoj godini praznovanja Njegoševog praznika nedelja bude neradan dan.

- Ukoliko se Vlada ogluši o apelima, sigurni budite da je spreman predlog izmjena i predloga zakona. Procesuiraćemo sve u ponedeljak. Ima prostora da ponedeljak bude neradan i apelujem da se to usvoji- kazao je Bečić. 

Međutim, na sjednici Vlade pitanje neradnog dana se nije pominjalo. 

Zakonom o državnim i drugim praznicima propisano je da se 13. novembra kao državni praznik praznuje Njegošev dan, crnogorski praznik kulture.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:35