Бранислав Радуловић и Милан Дабовић / - фото: ДРИ
04/05/2022 u 12:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дабовић и Радуловић на састанку предсједника врховних ревизорских институција ЕУ у Луксембургу

Инструмент је привремени механизам за опоравак који Европској комисији омогућује да прикупи средства за помоћ државама чланицама у спровођењу реформи и улагања, наводи се у саопштењу ДРИ

У Европском ревизорском суду, 03. и 04.маја 2022.године одржан је годишњи састанак Контактног одбора предсједника врховних ревизорских институција земаља чланица Еворпске уније, саопштено је из Државне ревизорске институције.

У оквиру Контактног одбора одржан је састанак на тему „Процјена додатне вриједности Инструмента за опоравак и отпорност (РРФ) на националном и ЕУ нивоу - стратешки задатак и изазов за ЕУ чланице“ током којег се расправљало  о спровођењу инструмента и изазовима за ревидирање, наводи се у саопштењу.

- Инструмент је привремени механизам за опоравак који Европској комисији омогућује да прикупи средства за помоћ државама чланицама у спровођењу реформи и улгања. Државе чланице ЕУ су презентовале своје планове, текуће и извршене ревизије на тему примјене механизма за опоравак. Одржана је такође расправа о посљедицама и изазовима пандемије и инвазије на Украјину за земље чланице ЕУ - додају из ДРИ.

Из Државне ревизорске институције састанку су присуствовали предсједник Сената Милан Дабовић и сенатор Бранислав Радуловић. Током састанка, делегација ДРИ Црне Горе је имала више билатералних састанака са предсједницима ВРИ земаља чланица ЕУ.

Црна Гора као земља кандидат за приступање ЕУ присуствује састанку Контактног одбора у својству активног посматрача. Наредним састанком Контактног одбора предсједаваће Рачунски суд Португала, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 19:57