Владислав Дајковић / - Архива
30/03/2023 u 11:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dajković: Abazović se krvavo bori protiv mafije, zaslužuje podršku

On je istakao da hapšenja sudija sudija, tužilaca, visokih policijskih funkcionera, službenika raznih specijalno-batinaških timova – bila su nezamisliva pojava u vremenu Mila Đukanovića, pa i Zdravka Krivokapića

Sa zaprepašćenjem, gotovo na dnevnom nivou, svjedočimo vezama mafije i policije. Te veze su toliko duboko isprepletene, da se teško razaznaje da li je vrh policije dio Kavačkog klana, ili je vrh Kavačkog klana dio policije. Doduše, svaki odgovor na tu dilemu bio bi tačan, tvrdi predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

- Narod, a samim tim i političke partije ne smiju mirno i indiferentno gledati borbu premijera Abazovića sa zmijskom glavom mafije koja stanuje u vrhu bezbjednosnih institucija. Ta borba – sviđala se nekom ideološka politika gospodina Abazovića ili ne – osim što ugrožava život premijera, odavno je ugrozila, ili, zašto ne reći – potpuna uništila postulate vladavine prava i demokratije u našoj zemlji, dodaje on.

Dajković je istakao da hapšenja sudija sudija, tužilaca, visokih policijskih funkcionera, službenika raznih specijalno-batinaških timova – bila su nezamisliva pojava u vremenu Mila Đukanovića, pa i Zdravka Krivokapića.

- Otuda gospodin Abazović zaslužuje naklon, ali i podršku Slobodne Crne Gore da nastavi sa borbom protiv mafije u kojoj će – kao i u svim drugim zemljama – država biti pobjednik. Najzad, već sada je jasno kao dan: Nije Abazovićeva Vlada srušena zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, već isključivo zbog borbe protiv Kavačkog klana, ali i svih tajkunskih elita koji se nalaze u orbiti glavnog zastupnika Kavačkog klana – Mila Đukanovića, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:56