Dajković i Dodik / - FOTO: SLOBODNA CG
09/01/2023 u 20:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dajković na prijemu kod Dodika: Mi smo isti narod

On je tim povodom istakao da mu je srce puno što kao mlad političar ima priliku da prisustvujem ovako važnim istorijskim događajima, kakav je Dan Republike Srpske

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković prisustvovao je svečanoj akademiji povodom proslave 31. rođendana Dana Republike Srpske na poziv kabineta Predsjednika Milorada Dodika.

Nakon akademije kojoj je prisustvovao državni vrh Republike Srpske, ali i brojni ministri iz država regiona, upriličen je i svečani koktel u Vladi Republike Srpske.

Dajković je tim povodom istakao da mu je srce puno što kao mlad političar ima priliku da prisustvujem ovako važnim istorijskim događajima, kakav je Dan Republike Srpske.

- Ja pripadam onoj generaciji mladih ljudi koja ne želi da se stidi svojih korijena. Ako je potpuno politički legitimno da pojedini političari iz Crne Gore obijaju pragove zapadnih ambasada, da odlaze u Zagreb, Tiranu i druge zemlje, što bi bilo zabranjeno da i mi pođemo kod naše braće u Banja Luku ili Beograd? Ja nemam problem sa tim hoće li mi se neko naljutiti, dok god slijedim put istine i dok god slušam svoje srce, a srce kaže da smo mi Srbi iz Crne Gore u Republici Srpskoj i Srbiji zapravo svoji na svome, istakao je on.

Dajković je čestitao državnom rukovodstvu i narodu Republike Srpske rođendan, uz želju da se svake godine okupljaju i drže zajedno - svi ko jedan.

- To je naša obaveza prema prošlosti, ali i zalog za budućnost. Nek su vječne Crna Gora, Srbija i Republika Srpska, zaključio je Dajković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:58