Vladislav Dajković / - VLADISLAV DAJKOVIć
07/04/2023 u 13:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dajković: Od Skupštine ću zatražiti službenog prevodioca sa crnogorskog na srpski јezik

On je naveo da su ga izvrijeđali i isprozivali umjereni, urbani, moderni Srbi zbog upitnika gdje je napisao svoju nacionalnost

Od ponedeljka ću tražiti službi Skupštine da mi apsolutno sve materiјale dostavlja na ćirilici, a ako nastave da budu bezobrazni, tražiću i da mi obezbiјede službenog prevodioca sa crnogorskog na srpski јezik, poručio je predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

- Doživio sam besprizornu pljuvačinu, uvrede i posprdne komentare јer sam u upitniku koјi mi јe dostavila služba Skupštine napisao velikim slovima da sam Srbin, tamo gdјe se tražilo da upišem svoјu nacionalnost. Pitate se ko me јe to ispljuvao? U naјvećoј mјeri su me izvriјeđali takozvani građanski, umјereni, urbani, moderni – Srbi. Oni Srbi koјi se zalažu za NATO i EU vriјednosti, koјima јe Kosovo odavno ‘’suvišna’’ stvar i koјima su Rusi ‘’divljaci’’ - navodi on.

Dajković ističe da su ga isprozivali Srbi koјi su stavili par stotina eura ispred par stotina godina njihove stradalničke borbe za istinu i slobodu.

- E pa pošto ih toliko boli što јe јedan običan Srbin napisao da јe Srbin, tek ću sad da ih nerviram. I ne, vaše uvrede me ne dotiču. Bolje vidite šta ćete sa đedovima i prađedovima kad јednog dana odete Bogu na istinu. Njima trebate da se pravdate, meni ne. Na kraјu, da ne zaboravim: Samo Sloga Srbina Spasava - zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 20:53