Vladislav Dajković / - FOTO: SLOBODNA CRNA GORA
16/01/2024 u 13:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dajković odgovorio Vujoviću: Mandić osvjetlao obraz Crnoj Gori, SDP radi za hrvatske interese

Vi ste, uz DPS, jedina politička partija koja u diplomatskom sporu Crne Gore i Hrvatske stala na stranu druge zemlje i tuđih interesa, naveo Dajković

Aktuelni predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić od prvog dana trpi neutemeljene kritike, bestidne uvrede, iznošenje neistina i brojne druge udare od strane bivšeg režima, isključivo zbog toga što je Srbin – i to treba otvoreno kazati, istakao je Vladislav Dajković, predsjednik Slobodne Crne Gore. 

Međutim, medijski zahtjev za smjenu Mandića koji je došao od predstavnika vanparlamentarne Socijaldemokratske partije izaziva posebno ogorčenje i zaslužuje odgovor.

On je poručio Vujoviću, da su on i SDP "poslednje adrese koje bi trebale da se oglašavaju po pitanju `brukanja` Crne Gore".

- Vi ste, uz DPS, jedina politička partija koja u diplomatskom sporu Crne Gore i Hrvatske stala na stranu druge zemlje i tuđih interesa. Vi ste učestvovali u postavljanju sporne ploče u Morinju kojom se odaje počast hrvatskim vojnicima – iako u istoimenom logoru aspolutno nijedan hrvatski vojnik nije izgubio život, za razliku od logora u Lori u kom su ubijani crnogorski rezervisti, mahom Srbi - naveo je Dajković. 

Osvrćući sena to što je Mandić postavio u svoj kabinet trobojku koju su ustanovili vladari iz Loze Petrovića, on je  podsjetio Vujovića "da se i Đukanović ne tako davno ogrtao istom trobojkom, pa ih to nije sprečavalo da mu budu koalicioni skoro dvije decenije i zajedno sa njim učestvuju u brojnim koruptivnim radnjama na štetu naše države".

- Najzad, raduje činjenica da su napade na Andriju Mandića prozreli i prezreli predstavnici zapadnih ambasada, pa više i ne ulaze u koloplet zavade naroda u Crnoj Gori, po istim matricama koje je davno ustanovio bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a koje danas bespogovorno slijede njegove mlađe partijske kolege - zaključio je Dajković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:10