Најновија вијест / - Портал Дан
06/04/2022 u 11:51 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамир Асовић аутор снимка о наводној куповини гласова у Улцињу признао да је Абазовићев глас умонтиран

Руководилац ОДТ Улцињ Владимир Савовић казао jе за наш портал да не може саопштавати садржаj исказа, али нам jе рекао да jе већ прво вече оперативно идентификовано НН лице са снимка и да се ради о Дамиру Асовићу.

Према незваничним информациjама Портала Дан Дамир Асовић који је снимио разговор са функционерима Коалициjе "За Нови почетак" о наводноj куповини гласова у Улцињу признао jе на саслушању у Основном државном тужилаштву да лидер ГП УРА и потпредсjедник Владе Дритан Абазовић ниjе био присутан у просториjи у коjоj се разговор обављао те да jе таj дио монтиран.

На друштвеним мрежама јуче се појавио се још један снимак наводне куповине гласова у Улцињу, а како тврде поједини корисници Фејсбука, овог пута је објављен у потпуности. Аудио снимак је на албанском, а траје 11 и по минута. Подсјетимо, дан раније је на мрежама освануо аудио-снимак, наводног разговора предсједника ГП УРА Дритана Абазовића, носиоца листе и кандидата за предсjедника Општине Улцињ коалициjе "За нови почетак" Омера Баjрактариjа, предсjедника Демократске партиjе Фатмира Ђеке, извjесног Ахметиjа и Н.Н. особе коjи на албанском jезику, наводно, говоре о куповини гласова.

То лице је како сазнајемо, саслушано јуче у оквиру истраге која је покренута по налогу ОДТ и од њега је одузет телефон који ће се вјештачити. Руководилац ОДТ Улцињ Владимир Савовић казао jе за наш портал да не може саопштавати садржаj исказа али нам jе рекао да jе већ прво вече оперативно идентификовано НН лице са снимка.

- У међувремену jе постало поптупно неспорно да jе то Дамир Асовић. Од њега приликом прикупљања обавjештења одузет телефон и извршен претрес куће из коjе су одузети сви телефони укућана, jер ми покушавамо да дођемо до изворног - аутентичног снимка као материjалног доказа тог скупа и тог разговора. Они ће бити предмет вjештачења у форензичком центру. Jер, као што jе познато,  не може се вjештачити снимак са портала. То jе можда интересантно грађанству али за завнични поступак ниjе. И зато jе суштина читаве приче и наших напора у прионалажењу изворног снимка, како би се утврдила аутентичност - казао jе Савовић.

Он jе рекао да од Абазовића jош нису прикупљена обавjештења,  због обавеза коjе као потпредсjедник Владе имао протеклих дана али ће то ичинити у наредних дан- два.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:20