Сања Дамјановић / - ДПС
03/04/2022 u 13:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамјановић: Булајић да сазове сједницу поводом ситуације у вези са поскупљењем цијена

Све државе у свијету које имају одговорно руководство, предузимају промптне мјере како би се ублажио удар на стандард грађана, који је посљедица агресије Русије на Украјину, каже потпредсједница ДПС-а

Потпредсједница Демократске партије социјалиста Црне Горе Сања Дамјановић позвала је Страхињу Булајићу, предсједавајућег Скупштине, да у најкраћем року сазове сједницу на којој би се разматрале хитне мјере поводом ситуације у вези са цијенама готово свих производа који су од виталног значаја за грађане. 

- Све државе у свијету које имају одговорно руководство, предузимају промптне мјере како би се ублажио удар на стандард грађана, који је посљедица агресије Русије на Украјину. Наши грађани не смију бити таоци политикантства и уцјена дјелова парламентарне већине. Такав потез нема оправдање и он осим што дестабилизује државу, директно погађа сваког грађанина препуштеног хаосу који директно утиче на њихову егзистенцију - каже Дамјановић.

Вјерује да и Булајић и сви остали политички субјекти увиђају да је криза, која се огледа у рекордном расту цијена, постала неиздржива за многе грађане Црне Горе, а све указује како ће тај тренд у наредним седмицама бити још гори.

- Из тог разлога, без икакве намјере за политикантством, упућујем позив актуелном привременом руководству Скупштине да, у интересу читавог друштва, закаже сједницу са само једном тачком, која ће се тицати разматрања ситуације и евентуалних предлога мјера за њено превазилажење - истакла је Дамјановић.

Како је навела у саопштењу, задатак свих посланика јесте да на првом мјесту раде у интересу оних који су их изабрали и који их плаћају, и из тог разлога вјерује да ће ова иницијатива наићи на подршку свих посланичких клубова - јер, по овом питању не треба, нити смије бити политичких разлика и мимоилажења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:35