Са састанка Дамјановића и Медокс / - Министарство
25/05/2022 u 12:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамјановић - Медокс: Побољшање пословног окружења, стручна помоћ за напредак

Амбасадорка Медокс је исказала спремност да УК пружи експертску помоћ и преношење искустава у креирању унапријеђених царинских процедура, граничне контроле и другим областима од значаја на путу напретка

Сектор енергетике, посебно обновљиви извори енергије, развој инфраструктуре, услуга и управљање пројектима, уз стручну савјетодавну подршку, области су у којима Црна Гора и Уједињено Краљевство могу да оснаже сарадњу и гдје би британска експертиза била од великог значаја, закључак је састанка министра финансија мр Александра Дамјановића и британске амбасадорке у Црној Гори Карен Медокс

Министар Дамјановић је захвалио на континуираној подршци коју британска амбасада пружа Секретаријату Савјета за конкурентност и истакао да ће Влада дати пуну институционалну подршку раду Савјета, кроз додатно јачање његових капацитета.

- Побољшање пословног окружења ће бити приоритет за привлачење квалитетних инвестиција - нагласио је министар Дамјановић.

Амбасадорка Медокс је исказала спремност да Уједињено Краљевство пружи експертску помоћ и преношење искустава у креирању унапријеђених царинских процедура, граничне контроле и другим областима од значаја на путу напретка.

Разговарано је и о заједничким изазовима са којима се суочавају све државе у периоду промјена у међународном поретку, условљених коронавирусом и ратним стањем у Украјини, као и о примјени економских санкција Русији.  

Амбасадорка Медокс је пожељела министру Дамјановићу успјех у раду, оцијенивши његов пређашњи ангажман у Управи царина и прихода (УПЦ) врло успјешним, уз очекивање да ће се наставити добра сарадња.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 00:54