Aleksandar Damjanović / - FOTO: DAN
09/01/2023 u 13:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović: Na svečanosti u Banjaluci sam bio u lično ime, poštujem suverenitet BiH

On je podsjetio i da je kao poslanik Skupštine Crne Gore više puta imao prilike da prisustvuje više svečanosti i da je to propraćeno ćutanjem

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je za Novu M da je na jučerašnjoj svečanosti u Banjaluci povodom dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud BIH proglasio neustavnim, boravio u lično ime.

Dodaje i da to ne može izazvati bilo kakve negativne posljedice po spoljnu politiku Crne Gore, a kaže i da na toj svečanoj akademiji nije odlikovan Vladimir Putin, te da se radi o još jednom spinu.

- Na lični poziv predsjednika RS Milorada Dodika bio sam sa kolegom Kovačem na svečanoj akademiji. Mislim da nije bilo brojnih kritika na taj račun, radi se o političkom pozicioniranju i dnevnopolitičkim temama gdje se sve političke pozicije ispunjavaju na taj način - rekao je Damjanović za Novu M.

On je podsjetio i da je kao poslanik Skupštine Crne Gore više puta imao prilike da prisustvuje više svečanosti i da je to propraćeno ćutanjem.

- Šta se promijenilo u odnosu na tada pitanje je za ove "brojne kritičare". Ovo apsolutno ne može da ima posljedice na bilo što. Sami znate da je BiH zemlja kandidat za EU, da je Republika Srpska njen entitet i da je apsolutno poštovanje suvereniteta BiH i oba entiteta od moje strane - poručio je Damjanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:14