Дамјановић / Фото: Иван Петровић Ипе
24/05/2022 u 15:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамјановић: Предлог закона о попису повукли смо из техничких разлога

Повлачим све шпекулације да се предлог закона повукао из неких других разлога, осим техничких, казао је он

Предлог закона о попису повучен је из техничких разлога, саопштио је министар финансија Александар Дамјановић. 

- Дошло је до промјене уредбе у организацији Владе, тако да је то техничко повлачење. Највећи дио тих закона ће се вратити у парламент са новим предлагачима. Тако да повлачим све шпекулације да се предлог закона повукао из неких других разлога, осим техничких- казао је он. 

Како је истакао, попис је нешто што је приоритет рада Министарства финансија.

- Влада Црне Горе је 12. маја донијела одлуку да из скупштинске процедуре повуче 26 предлога закона који су достављени парламенту од стране бивше владе и бивше администрације. Ради се о техничком повлачењу предлога закона, како би се највећи дио тих закона поново вратио у парламент, овог пута  са новим предлагачима јер је дошло до промјене уредбе о организацији у раду Владе, односно до пром,јене министара- рекао је Дамјановић.

Не ради се о било чему другом, истиче он, већ је ово од њих, како каже, тражио Парламент.

.Моја идеја је била да једним закључком обавијестимо парламент да остајемо при предлозима закона и пошаљемо у име нових предлагача. Парламент је имао другачију визију и ми смо изашли у сусрет- нагласио је Дамјановић.

Говорећи о Министарству финансија, Дамјановић каже да  је пет аката који су били у процедури повучено са намјером да се “најмање два одмах врате у проццедуру и да имају приоритет”.

-То су царински закон и Закон о попису становништва, домаћинстава и станова. Дакле, попис је нешто што је приоритет рада Министарства финансија, Монстат-а, надам се и Владе и парламента. Што се тиче тог акта и још неких, исти ће бити благовремено достављени парламенту- закључио је Дамјановић.

Влада повукла из скупштинске процедуре Предлог закона о попису

Подсјетимо, Влада Дритана Абазовића повукла је из скупштинске процедуре низ предлога бивше владе, међу којима и Предлог закона о попису становништва, домаћинства и станова које је предложило Министарство финансија и социјалног старања.

Предлог закона о попису утврђен је на 53. сједници Владе од 29. децембра прошле године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:27