/ - FOTO: MINISTARSTVO
03/02/2023 u 08:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović prisustvovao Molitvenom doručku

Događaj u Vašingtonu okupio je viš od 1500 uglednih zvanica

Ministar finansija Aleksandar Damjanović prisustvovao je 71. Molitvenom doručku u Vašingtonu, koji je upriličen 2. februara, a tokom kojeg se učesnicima, putem video bima, obratio predsjednik SAD-a Džo Bajden.

-Događaj u Vašingtonu okupio je viš od 1500 uglednih zvanica, među kojima članove američkog Kongresa, političare, biznismene, vjerske lidere i druge renomirane goste iz društvenog i prvidrednog života iz SAD-a i preko 100 zemalja iz cijelog svijeta- saopšteno jeiz Ministarstvafinansija.

I ovog puta učesnici Molitvenog doručka, tradicionalno su poslali poruke mira i solidarnosti, kao i svih prethodnih godina, počevši od 1953. godine, kada je ovakav događaj upriličen po prvi put od strane tadašnjeg predsjednika SAD-a i jednog od pobjednika nad fašizmom, generala Ajzenhauera.

-Damjanović je imao prilike da razgovara sa brojnim učesnicima o globalnim izazovima današnjice, ratnim dešavanjima u Evropi, migracijama, klimatskim promjenama, energetskoj perspektivi, ali i o načinima kako da se na iste adekvatno odgovori, imajući u vidu potrebu zajedničkog globalnog odgovora, zasnovanog, prije svega, na principima međusobnog razumijevanja i saradnje između nacija i država- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. mart 2023 13:31