aleksandar damjanovic, ministar finansija / - BOJANA CUPIC/FLICKR.COM
31/01/2023 u 00:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović učestvuje na Molitvenom doručku u Vašingtonu

Na marginama događaja,Damjanović razgovaraće sa svjetskim zvaničnicima o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj krizi izazvanoj ratom u Ukrajini, inflaciji i posljedičnim cjenovnim šokovima na tržištu energenata i hrane

Na poziv predsjednika SAD Džoa Bajdena i članova Kongresa, ministar finansija Aleksandar Damjanović prisustvovaće  71. Molitvenom doručku  koji se  održava u Vašingtonu  1. i 2. februara.

Na marginama događaja, prvi čovjek crnogorskih finansija razgovaraće sa svjetskim zvaničnicima o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj krizi izazvanoj ratom u Ukrajini, inflaciji i posljedičnim cjenovnim šokovima na tržištu energenata i hrane. Tema sastanaka biće i iznalaženje modela za ublažavanje efekata krize i stvaranje pretpostavki ubrzanijeg ekonomskog rasta.

Damjanović od ponedjeljka u Sjedinjenim Državama, pozvan na Molitveni doručak

Molitveni doručak, koji je godinama unazad forum za razmjenu informacija i mišljenja na aktuelne teme iz oblasti politike, ekonomije i društva, okuplja lidere više od 140 zemalja svijeta i predstavlja priliku za snaženja bilateralnih odnosa između država učesnica. Molitvenim doručkom, učesnici šalju poruke mira i solidarnosti u svijetu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:00