Sa ranijeg protesta / LAZAR RUZIC
17/11/2022 u 07:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danas novi protest građana ispred Skupštine

Iz Pokreta je saopšteno da su građani prisustvom na prvom protestu poručili da neće dozvoliti rušenje ustavnog uređenja države i blokadu izbora sudija Ustavnog suda

Na platou ispred Skupštine Crne Gore večeras će biti održan drugi protest pokreta Ima nas.

Građani su na prvom protestu zatražili povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbor.

Iz Pokreta je saopšteno da su građani prisustvom na prvom protestu poručili da neće dozvoliti rušenje ustavnog uređenja države i blokadu izbora sudija Ustavnog suda.

"Potpisima podrške građanskoj peticiji od preko deset hiljada jasno su ukazali da žele vanredne parlamentarne izbore, koje vide, kao jedini izlaz iz duboke krize u kojoj se naša država nalazi", kaže se u saopštenju.

Protest je, kako se navodi, pokazao snagu građanske Crne Gore i jasnu poruku građanima Vladi koja je u tehničkom mandatu i tehničkom premijeru da je ovo tek početak borbe za očuvanje tekovina Crne Gore i stvaranja savremenog i modernog društva.

"Ne odustajemo sve dok se ne ispune naši zahtjevi koji su od krucijalne važnosti za dalju budućnost države i njenih građana", kazali su iz Pokreta Ima nas.

Oni su poručili da na protestima jasno stavljaju do znanja da ne žele vraćanje u aveti prošlosti u koje nas guraji oni koji nikako da odu sa funkcija, da shvate da se Crnom Gorom ne može upravljati iz drugih država.

"Već da epicentar odlučivanja bude u Crnoj Gori, da ne želimo da smo pod ničijim šinjelom, da želimo da gradimo i državu i društvo po mjeri građana i savremenih evropskih tekovima", kaže se u saopštenju.

Početak protesta zakazan je za 20 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. februar 2023 02:39