Дебата о будућности Европе / - GOV.ME
01/12/2021 u 07:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данас панел дебата о будућности Европе

Разговараће се и о питању улагања у младе, наводи се у саопштењу Генералног секретариjата Владе

Црногорски премиjер Здравко Кривокапић и државни секретар Министарства вањских послова Словениjе Гашпер Довжан отвориће данас регионални панел Западни Балкан: Будућност Европе jе наша заjедничка агенда.

На панелу ће потпредсjедници влада, министри за европске интеграциjе и главни преговарачи из земаља Западног Балкана разговарати о наредним корацима у процесу европских интеграциjа Западнобалканске шесторке, климатским промjенама и циљевима у области животне средине.

"Разговараће се и о питању улагања у младе", каже се у саопштењу Генералног секретариjата Владе.

Како су казали говориће главни преговарач Зеф Мази, помоћница директора и шефица Одсjека за стратегиjу и политике интеграциjе у Дирекциjи за европске интеграциjе Дариjа Рамљак, главни преговарач Зорка Кордић.

Саопштено jе да ће говорити потпредсjедник Владе за европске послове Никола Димитров, помоћник министра за европске интеграциjе Мирослав Гачевић и потпредсjедница Владе и министарка вањских послова и диjаспоре Доника Гервала.

Наводи се да ће панел, први у низу, као суштински допринос земаља Западног Балкана дебати о будућности Европе, бити одржан у хибридном моделу из Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:47