/ - FOTO: UNSPLASH
17/03/2023 u 08:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danas sjednica Kolegijuma za pregovore o pristupanju EU

Navodi se da će na sjednici biti razmatran status pregovaračke strukture i potreba za unapređenjem koordinacije pregovaračkog procesa

Sjednica Kolegijuma za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU) biće održana danas, saopšteno je iz Vlade, prenosi MINA.

Kako je najavljeno, sjednicom će predsjedavati premijer Dritan Abazović, a biće održana u skladu sa novom Odlukom o uspostavljanju strukture za pregovore o pristupanju Crne Gore EU, koja je stupila na snagu u oktobru prošle godine.

Navodi se da će na sjednici biti razmatran status pregovaračke strukture i potreba za unapređenjem koordinacije pregovaračkog procesa.

-Članovi Kolegijuma će razmijeniti mišljenje u vezi sa predstojećim sastankom Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost, kao i pripremom priloga Izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru 2023- kaže se usaopštenju.

Na sjednici će učestvovati članovi Kolegijuma, potpredsjednici Vlade Vladimir Joković i Ervin Ibrahimović i koordinatorka radom Ministarstva evropskih poslova Ana Novaković Đurović.

Sjednici će prisustvovati i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, državna sekretarka Ministarstva evropskih poslova Milena Žižić, savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Đorđe Radulović, kao i šefovi radnih grupa za poglavlja 23 i 24, Bojan Božović i Miloš Radonjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:15