/ -FOTO: URA
10/08/2022 u 13:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danilovgradska URA poručila DF-u: Neistine su da je Vojvodić bio udarna pesnica DPS-a

U redovima URA nema niti straha niti revanšizma, tvrde u URA

Iz Građanskog pokreta URA tvrde da nisu tačne informacije da je novoimenovani predsjednik Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) Dejan Vojvodić, bio udarna pesnica DPS-a.

Takođe iz URA tvrde da Vojvodić nikada nije bio u stranačkim organima DPS-a.

Njihovo saopštenje slijedi u cjelosti:

Na račun spekulacija koga je glasao na izborima, jedino šta ima da se poruči jeste da kao i svaki građanin ima legitimno pravo glasanja po sopstvenom ubjeđenju a nikako po partijskim direktivama.

Da Ii je i koga glasao proteklih godina, ne možete saznati a posebno ne mogu one partije koje šire neistine.

Bivša predsjednica Odbora Hadži Vesna Vujošević je za vrijeme svog mandata kontinuirano koristila poziciju u lične svrhe i  na štetu Zavoda. Tako je koristila službena vozila u svojstvu privatnih zarad višednevnih odlazaka prema moru i sjeveru Crne Gore tačnije zarad ličnog uživanja.

Pored toga, ista se sve vrijeme bavila kadrovskom politikom u Zavodu i na taj način sprovodila partijsku direktivu. lstu strategiju je htjela sprovesti i u Sindikatu, ali nije uspjela u toj namjeri, jer Vojvodić to nije dozvolio.

Zavod je kao institucija degradiran, što je „rezltat“ njenih sposobnosti i  težnje za opštim prosperitetom institucije.

Takođe, u Sindikatu nije ni bila članica, ali je željela da ima kontrolu nad njim. Potvrda njenog stava prema Sindikatu je i to da nikada nije imala empatiju prema članovima istog, stoga nije nikada pružila bilo kakav vid pomoći i podrške. Medutim, imala je empatiju prema sebi, pa je na račun Zavoda često trošila novac u  svrhu  ličnih ručkova i drugih zadovoljstava.

S druge strane imamo Dejana Vojvodića, koji je postao predsjednik sindikata 2018. On je dugogodišnji radnik ZZZZ u Danilovgradu a naša je čast što je i potpredsjednik danilovgradske URA. U avgustu je podnio ostavku na mjesto predsjednika Sindikata, kada je imenovan na mjesto predsjednika UO ZZZCG.

Možete sami procijeniti koliki se progres desio u Sindikatu za vrijeme njegovog mandata. 2018. članstvo je brojilo 60 ljudi, da bi 2022. ta cifra bila 211.

Osamnaest penzionera je ispraćeno u penziju sa sindikatskim poklonom od 500 eura, kao znakom pažnje.

Finanasijsku pomoć su primali članovi kojima su kuće oštećene iii uništene požarima. Sprovedena je akcija da svaki član ima mogućnost pozajmice od sindikata i to od 1000 eura. 

Relevantno je spomenuti da je Sindikat 2018. imao budžet od 3. 900 eura , da bi današnji budžet bio oko 30.000 eura. 

Angažman Vojvodića u Sindikatu je bio isključivo volonterski. Mnoge tužbe i sporove zaposleni su dobili zahvaljujući Sindikatu, iako je Zavod često preuzimao zasluge.

Finansijski izvještaji i dešavanja su potpuno transparentni za sve članove, pa je moguć uvid u sve promjene na računima preko analitičkih kartica, u svakom momentu.

lz svega navedenog, može se zaključiti da je plasiranje dezinformacija oruđe da se spriječi dublja analiza svih radnji u Zavodu, koje su se dešavale u proteklom periodu.

U redovima URA nema niti straha niti revanšizma, kako se navodi u saopštenju DF-a. S imenovanjem Vojvodića na mjesto predsjednika UO ZZZCG, počinje još jedna borba za istinu. Uskoro će biti oformljena i komisija protiv malverzacija i poslovnog nepočinstva, od strane novog rukovodstva Odbora.

Neka počnu od istog tog Dejana Vojvodića, preko Hadži Vesne Vujošević, pa svih redom.

Mi smo za takav scenario spremni, a vi?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:51