Даниловић / Фото: Фејсбук
08/05/2022 u 12:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Абазовићево искуство са Белведера: До поноћи био уз једне, од поноћи уз друге

Ђукановић ће сјутра вјероватно бити почасни гост на Белведеру, али мораће са Драгињом да се погура око командног мјеста, поручио је он

Премијер Дритан Абазовић је на челу извршне власти јер је његово искуство из белведерске ноћи непоцјењиво - до поноћи је био уз једне, а од поноћи уз друге, прокоментарисао је лидер Уједињене Горан Даниловић. 

Даниловић се осврнуо и на предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, наводећи да ће сјутра вјероватно бити почасни гост на Белведеру.

- Мада, мораће добро да се погура са посланицом Драгињом Вуксановић Станковић око командног мјеста и положаја на врху главице с које се најбоље види "Нова Црна Гора"- поручио је Даниловић.

Према његовим ријечима, случај "Белведер" је тековина Мила Ђукановића.

- Његова заслуга није, ипак, вреднована колико Ранка Kривокапића који је један кратки и историјски трк наплатио мјестом министра вањских послова у влади Дритана Абазовића. Нажалост, Ђукановићу је "украден шоу" од стране оних који су га до јуче сматрали оцем нације - и не само шоу  него и локална власт на Цетињу.  Остаће забиљежено да је организатор "белведерске историје" очигледно прочитан од свих који су га подржали у намјери да се одметне у шуму по раније датом обећању. Било би, ипак,поштено да "уставобранитељ" сјутра наложи прву гуму или обурда први камен на историјском мјесту чиме би се незахвални "побуњеници" одужили свом команданту и његовом кожном сакоу скројеном само за ондашњу прилику- истакао је Даниловић. 

Наводи да је грађанима Црне Горе сада јасно да имају "белведерску Владу" у којој су сви "побједници", неутрални и поражени са ове крунске главице наше модерне историји. 

- ДПС учествује по дубини и даје подршку по ширини, а "агресори и бранитељи" смјештени су у на кључна мјеста, по ресорима из којих се најбоље види свијетла будућност. Право је мучење када вам је све мало, све незаслужено и добијено на бљутаву трговину, када не помаже да се стабилизује политика и изгради став ни то што дијелите привилегије шаком и капом. Сјутра ће новоуспостављена већина, у самосталној  трговинској радњи, поново да одлучује о Закону о локалној самоуправи не би ли пролонгирала одржавање локалних избора у великом броју општина. То није политика, то је мучење - јад и биједа демократије- закључио је Даниловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 14:45