Даниловић / - Приватна архива
29/11/2021 u 11:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Даниловић: Да се изjаснимо jавно о (не)сарадњи са оваквим ДПС-ом

Уjедињена самостално наступа на изборима у Моjковцу и jавно се обавезуjемо да нећемо улазити у било какве калкулациjе са листом ДПС-а у постизборном периоду, каже Даниловић

Уjедињена Црна Гора констатуjе да jе данас лакше уочљиво зашто нису прошле измjене закона коjима су локални избори требали да се обjедине на прољеће. Неопходно jе било одржати изборе и сада, у три општине, како би се поjедине структуре и субjекти из наше већине боље и "адекватниjе" позиционирали, каже лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић.

- УЦГ одбацуjе сваку могућност да се локални ниво бирања искористи као кратки прелазни период за повратак ДПС-а у "игру". Уjедињена самостално наступа на изборима у Моjковцу и jавно се обавезуjемо да нећемо улазити у било какве калкулациjе са листом ДПС-а у постизборном периоду - наводи се у саопштењу.

Даниловић истиче да би било недопустиво грађанима обећавати промjене, а онда завршити у наручjу непромиjењеног ДПС-а и њеног лидера Мила Ђукановића.

- Очекуjемо да се тим поводом до дана изборне тишине огласе и прваци преосталих листа како би сваком бирачу у Моjковцу наше намjере биле jасне.

Без суштинске програмске и персоналних промjена, без сврставања у ред заиста демократских партиjа, ДПС не може бити партнер побjедничким коалициjама са прошлогодишњих избора, чак ни на локалном нивоу. Или, можда, и може само приjе дана гласања они коjи на то рачунаjу треба тако нешто и jавно да саопште. Након тога, ако обезбиjеде парламентарни статус, нека им jе са срећом - истакао је Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 14:31