Горан Даниловић / - Приватна архива
12/08/2021 u 11:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: ДПС је више отео и однио са Цетиња него Аустроугари и Италијани заједно

- Мој писмени рад је управо разобличавао ту деценијама кићену лаж. Пријатељи Цетиња никада не би разорили појединачне и колективну судбину престолнице. ДПС је више отео и однио са Цетиња него Аустроугари и Италијани заједно - истиче лидер Уједињене

Лидер Уједињене Гиоран Даниловић, одговарајући на најаву ДПС-а да ће га тужити, истиче да је ДПС више отео и однио са Цетиња него Аустроугари и Италијани заједно.

- Велика је разлика између мог "писменог састава на тему Како доживљавам Цетиње" и неписмених одбрана ДПС-а на исту тему. И није само разлика у писмености него и у политичкој храбрости да се политичке прилике и појаве именују правим ријечима - каже Даниловић.

Он је цитирао дио саопштења Демократске партије социјалиста.

- "ДПС и њен предсједник Мило Ђукановић немају никакве везе са организацијом протеста на Цетињу најављених за 4. септембар, а због ових лажних навода ДПС ће надлежном тужилаштву поднијети кривичну пријаву против Горана Даниловића. Свакако, на Цетињу ћемо бити, не као организатори, већ као грађани Црне Горе и пријатељи Пријестонице." Крешендо јучерашњег саопштења Ђукановићеве партије садржан је у овом исјечку којим се навалентно подвлачи да је ДПС "пријатељ Пријестонице". Мој писмени рад је управо разобличавао ту деценијама кићену лаж. Пријатељи Цетиња никада не би разорили појединачне и колективну судбину престолнице. ДПС је више отео и однио са Цетиња него Аустроугари и Италијани заједно - истиче лидер Уједињене.

Он каже да нигдје није ни рекао да ДПС стоји иза "најављених" грађанских протеста јер би то био оксиморон - изузев у властитим саопштењима они су неспојиви са грађанским политикама, па и таквим протестима.

- Рекао сам да стоје иза разуре и крвомутње, иза хушкања и радикализације. Ако ће ме због тога тужити надлежном тужилаштву чине ми част. Тродеценијски, неписмени радови, садашњег опозиционог стуба сведок су сваке моје тврдње. Само неписмени људи и политички полусвијет могао је водити рат са својим грађанима и разјурити младост Цетиња и цијеле Црне Горе диљем свијета, а истовремено се заклињати у историјско трајање, чојство, јунаштво и вјечност државе од које су направили велику бензинску пумпу и контејнер дувана . каже он.

Даниловић наглашава да то што ДПС неће званично бити организатор "најављених протеста" на Цетињу није оправдање него кукавичлук.

- Али, ништа ново. ДПС није био ни организатор рата деведесетих већ само пријатељ истог. Они нису званично угасили цетињске фабрике, само су пријатељски помогли. Они нису организовали ужасне псовачке колоне по Црној Гори, они су само пријатељи бестидног псовања и пријетњи. Они никада нису били за Крста Зрнова, они су његови пријатељи и пријатељи његових џелата, пријатељи свих страдалишта и виновника страдања на овим нашим просторима. Не, ДПС није организатор крвомутње него њен искрени пријатељ - уосталом, као и Цетиња - саопштио је Даниловић.

Он сде пита зар не би било логично и чојски да умјесто што у Ђукановићево име наступајући празник устоличења митрополита Јоаникија именују "клеронационалистичким" скупом, заједно са предсједником дођу пред Манастир испред којега је Ђукановић налагао бадњак  и у којему је као атеиста, за потребе изборне кампање, љубио крст и тражио благослов митрополита Амфилохија.

- Лако је бити "пријатељ" организовања рата, ујдурме или протеста. Умјесто да ја њих тужим, на крају, писмено их молим: Будите једном оно што јесте; неписмено се потпишите као организатори, па да ваше тужбе и лукративни подухвати над Цетињем и Црном Гором  добију печат истине. Никад није касно господо "пријатељи" свих политика и политичких циркуса - закључује Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:37