Горан Даниловић / - Приватна архива
04/02/2022 u 13:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Црна Гора је још у политичком пубертету

Урадићемо то не због тога што нас је ова Влада задужила или уважила него зато што политичке ставове не мијењамо као чарапе, казао да је Даниловић

Уједињена ЦГ је у минулих десетак мјесеци стрпљиво и упорно понављала да је најбоље рјешење за политичку кризу реконструкција постојеће Владе. Понављамо то и данас када ће ова неозбиљна и фарсична представа бити окончана. Радоваће се поражени на минулим изборима и они који воде осветољубиве политике не размишљајући о посљедицама, казао је лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић.

Он је казао да ће њихов посланик  Владимир Добричанин, буде ли прилике, гласати данас против изгласавања неповјерења Влади.

- Урадићемо то не због тога што нас је ова Влада задужила или уважила него зато што политичке ставове не мијењамо као чарапе. Наша обавеза је била да не разоримо постојеће све док не ударимо темеље чему будућем и осигурамо тако највећу побједу слободних грађана Црне Горе у последње пола вијека - истиче Даниловић.

Било би спасоносно да се данас само завршава трајање једне владе и почиње извјеснија политичка будућност нечега бољег. Плашимо се, међутим, да ћемо се сви разочарати могућим и планираним сценаријима, додао је у саопштењу.

Данас, дакле, како је казао "немамо ни једну озбиљну чињеницу на столу која би одагнала сумње".

Знамо ко ће срушити ову владу али не и први следећи корак. Чак ни тај први! То је у свијету политике незапамћен аматеризам, то је авантура недостојна зрелих људи. Ко ће добити мандат та састав нове Владе? Ко ће чинити нову Владу? Хоће ли бити, мањинска, техничка, концентрациона? Колико ће трајати? Ко ће је подржавати?, наводи Даниловић.

Никада нећемо разумјети и прихватити да је "то" стандард за вођење државне политике. Политички пубертет не постоји у зрелим друштвима, а код нас траје дуже од биолошког пубертета. Није, дакле, данас смислени крај једне кратке политичке ере него тек један бесмислени политички почетак који су омогућили зрели људи и зрели политичари, казао је

Усуђујемо се да претпоставимо, јер смо толико дужни, шта је план, закључио је Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:42