/ - Приватна архива
13/12/2021 u 09:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Мудром политиком и добрим намjерама можемо умирити Црну Гору

"Рат" у породицама мора престати или ћемо сви изгубити, поручио је Даниловић

Лидер Уједињене Црне Горе, Горан Даниловић, саопштио је да гледати у будућност и радити за њу обавеза jе коjа се политички неће исплатити сjутра, али jедном хоће, и то свима.

- Стрпљиво и упорно градити помирење не може бити узалудно, само jе jако напорно и подразумиjева дневно сударање са политичким полусвиjетом коjи никада не одустаjе. Огромна jе количина незнања али и злурадости од коjе се лагодно живи. Ђукановићева практична и из личних разлога исфорсирана кампања започета под "старе дане" и на краjу бурне кариjере коjу су обиљежиле свађе, лажи и сукоби ниjе дониjела никако добро. Градити наводни црногорски идентитет значило jе разградити Црну Гору настаjалу вjековима на разноликости и мноштву идентитета, а посебно, затрти сваки траг оном дуалитету црногорско-српском коjи jе чувао као заjедницу од давнине. У недржавничку, злокобну и примитивну намjеру коjом се штити само своjе и разара све заjедничко, децениjама се уплело и замрсило зло агресивног незнања, полуистина, хистерериjе, бесомучног лагања, прекраjања историjе, политичких биографиjа и чега све не- истакао је Даниловић.

Поручује да мудром политиком и добрим намjерама у догледноj будућности можемо умирити Црну Гору, али не утуком на утук него макар успоравањен оног чувеног историjског клатна коjе нас сваких пока виjека с jедног краjа непамети однесе не други краj истога.

- Морамо да чувамо давно заокружени идентитет Црне Горе коjи jе отворио простор за идентитете свих народа коjи у њоj живе. "Рат" у породицама мора престати или ћемо сви изгубити. Шизофрено циjепање jедног народног бића учиниће нас неспособном заjедницом. Разлике никада не треба скривати jер jе то повратак у бољшевизам. Само нам требаjу пристоjне политике и пристоjни поjединци да те разлике изнесу као дарове, а не као проклетства. За почетак, али и до краjа; правда и правичност су наjбоље рjешење. Ниjе проблем у томе шта и коме пjевамо него jесу ли нам и даље туге заjедничке- поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:49