Горан Даниловић / - Приватна архива
10/02/2022 u 14:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Наводно мислећи људи се упињу да објасне да је ова јефтина политичка превара некакав државнички план

Како је додао, умјесто те софистике, имамо у најбољем случају, на дјелу најпримитивнију трампу и пазар од којега вас подилази стид

Жалосно је што се и наводно мислећи људи упињу да објасне како је ова јефтина политичка превара некакав лидерски и државнички план, поручио је лидер Уједињене Горан Даниловић.

 - Извините, али овдје се не ради чак ни о издаји, имамо ли у виду да је каквоћа плана прозаична, лако читљива -  чак и у намјери је била попут сваке лаке голотиње. Издаја је, историјски гледано, "озбиљан посао", а издајници су дуго маскирани родољуби, скривачи и "спавачи" највишег ранга. Немамо ми овдје, дакле, посла са давно смишљеном тактиком да се родољубље и патриотизам у једном тренутку, у зрелим околностима, преметну у своју најгору изобличеност, да мутирају неосјетно и буду разоткривени касно. Ништа од тога - написао је он на Фејсбуку.

Како је додао, умјесто те софистике,  имамо у најбољем случају, на дјелу најпримитивнију трампу и пазар од којега вас подилази стид.

 - Озбиља издаја буди у човјеку запањеност, страх, горчину, срџбу, жељу за осветом. Поштен свијет се, међутим, тренутно осјећа посрамљено и некако немоћно, готово идентично оним приликама када у супермаркету примијетите да неко краде јефтине артикле, а онда схватите да познајете човјека. Да, често, у сличним ситуацијама оставите корпу на сред продавнице, побјегнете главом без обзира и потом избјегавате и то мјесто и познаника - нагласио је он.

Према ријечима Даниловића, ово нијесу  лидерске процјене и потези који иду далеко испред времена, па ћемо тек за коју годину стићи до стајне тачке на којој је био одважни појединац прозорљивог погледа у будућност.

 - Нису ово вјешто одвагане политике дубоко заумљених појединаца. Нису ово предводници, лидери и државници који играју животну партију шаха планирајући до минуциозности. Најједноставније, овдје се ради о починиоцима. Чим их видите набундане бригом о српству, црногорству и посебно европејству, знајте да су опремљени унутрашњим џеповима, по правилу несразмјерним властитим габаритима. Испод скупе одјеће и реторике починиоца увијек вири каква јефтина дрангулија с бувљака - невјештима, који тек ступају међу починиоце често се деси да повуку за собом цијели кабл несхватајући да се моталица окреће - навео је он.

Даниловић је истакао да само врхунски мајстори овог политичког шанерства, усавршеном тактиком и праксом, сједе негдје изван и чекају.

 - Они одавно имају легализоване објекте за препродају туђе муке и бруке. Све ће то бити на крају легализовано и књиговодствено спроведено  кроз папире - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:36