Даниловић / Фото: Ненад Мандић
28/03/2022 u 18:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Не разликују се Црногорац који робује Милу и Србин који робује српској политичкој елити

Нека звучи и патетично, нека се процентуално не исплати, али ми, ипак, својим путем настављамо, казао је он

Нема разлике између Црногорца или Бошњака који "робују" Милу и Србина који је приморан да робује коме год из српске политичке елите, казао је данас лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић. 

Он је након избора у Беранама казао да Уједињену Црну Гору нико није гласао пошто су га раније запослили у Општини.

- Нико нас није гласао зато што смо му дали новац или лажно обећање. Нико нас није гласао зато што смо му пријетили или обећали сигурно запослење. Заиста, морали би бити поносни на остварено - сваки добијени глас резултат је бескомпромисне борбе против лажи и лажова и борбе за политичке принципе који су одавно уваљани у блато. Ми смо понудили искрен однос према животу, обећавали људима правду и објашњавали колико је тренутна ситуација тешка. Обећали смо и да ће наш императив у новој власти бити поштен однос према новцу грађана. Ми не желимо да владамо људима и да поткупљујемо њихову слободу- казао је он. 

Навео је да онај који вјерује да је јуче у Беранама ДПС направио добар резултат никада неће бити наш гласач.

- Љепота политике је и у томе да нужно не мора бити намијењена свима. Популизам је најсличнији наркози и мазохизму. Ништа од тога није наш циљ - довољно је других који нуде самозамајавање и, нажалост превише је оних који на њега пристају- истакао је Даниловић. 

Према његовим ријечима, то је срамота за поједине политичке структуре и из актуелне локалне власти у Беранама.

- Они су деценијама добијали проценте подршке на изборима запошљавајући људе, без икакве мјере и мимо здравог разума, како би их потом уцјењивали тим "страшним радним мјестом". То је крвничка политика јер су од људи направили социјалне случајеве, а од Берана град срушених снова. Већ је 1000 људи и толико породица у талачкој зависности од општинских политичких структура које су, нажалост, "једини" послодавци по сјеверу Црне Горе. Нема разлике између ДПС-а и оних који су слично чинили на локалним нивоима, ма како се звали. Слобода је наш завјет, слобода од нас и од других, право човјека да не страхује ако је партијски непослушан и неподобан. Можда таква политика никада неће донијети више од пет или шест одсто подршке  али вриједи сваког труда и напора. Не! Нисмо јуче у Беранама направили велики успјех али смо потврдили шапат који је све јачи - пријетња смо свима који под различитим барјацима проносе исту, страшну причу; останите робови само промијените господара. Не пристајемо. Нека звучи и патетично, нека се процентуално не исплати, ипак, настављамо. Жива је душа овог народа, жива је нада и ми је никада нећемо покопати. Само слободан човјек може слободно да бира. Све нас је више и побиједићемо већ сјутра. Видимо се ускоро у Подгорици, Бару и Бијелом Пољу. Видимо се у нормалној земљи у којој су људи важнији од сваког процента- закључио је Даниловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:53