Горан Даниловић / - Приватна архива
18/06/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Нећемо бјежати из Парламента, ни пред Владом, ни пред ДПС-ом

Како је објаснио за договор о формирању експертске Владе у Уједињеној ЦГ сазнали су преко портала

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић је коментаришући новонасталу политичку ситуацију истакао да нам се ништа не дешава што нијесмо заслужили, па зато треба све ово стоички и да поднесемо, те поручио да неће бјежати из Парламента, ни пред Владом, ни пред ДПС-ом.

Како је истакао, приликом формирања Владе велики нијесу питали мале конституенте власти за политички став, "па смо данас ту гдје јесмо на почетку или негдје 'иза њега'".

Како је објаснио за договор о формирању експертске Владе у Уједињеној ЦГ сазнали су преко портала.

-Премијер је јуче или прекјуче казао да није имао довољно информација, те да је знао какав је Лепосавић бирао би Мома Копривицу – отприлике тако. Подсјећам га да је прије тог избора Копривица био кандидован за Владу. Ипак, прошли су само експерти који су, опет, прошли 'професионалну провјеру', она четири филтера и посебни интервју на крају за који су ангажовани 'професионалци из Америке'. Не знам јесте ли знали, али од те 'профи куће' најбољу оцјену добио је Владимир Лепосавић- наводи се у саопштењу Даниловића.

Како је истакао, данас нас "мири" ДПС, односно, пресуђује у споровима унутар Владе и међу већином.

-Иако нас мале не позивају да кажемо став, ја ћу га рећи јавно. Ми смо велике кукавице. Свако је то био макар једном уз све 'пратеће' храбрости у међувремену. Допустили смо једној бахатој и беспризорној дружини сврстаној око предсједника Ђукановића да нам држи морално предавање о светости Црне Горе. Они су се јуче вратили у Скупштину да пресуде око Резолуције о Сребреници и да смијене Лепосавића? Гласали су и они за које Тужилаштво тражи скидање имунитета због лоповлука. ДПС је, дакле, мјера свих ствари?И многе, само десет мјесеци послије 'мученичке побједе народа', није срамота да 'чувају образ Црне Горе пред свијетом' са појединцима који су били и остали политички полусвијет. Са Ђукановићем се усваја још једна Резолуција о Сребреници и ниједна о страдању Црне Горе! Хуљски се ћути о његовом непосредном учешћу у сребреничкој трагедији, о томе да тада није мрднуо прстом, вратом и брком, да је наставио да опслужује и Милошевића и Младића и све оне које је коју годину касније продао за ново политичко одијело", наглашава Даниловић.

Запитао је, јесмо ли свјесни да се кукавички удварамо једној лицемјерној и рушилачкој политици.

-Гдје су нам или гдје су вам резолуције о осуди злочина над Црном Гором и злочина у Црној Гори? Гдје је потонула она храброст из изборне ноћи? Узеће вам ДПС гласове ако издате ДПС политику и насљеђе?Политика и није нека ако не боли, политика је живот, а у животу кукавице најгоре прођу. Ко има право да рехабилитује политику која је 'сачувала' и уновчила мир грђе и срамније него је ико уновчио рат?-наводи он.

-Држе нам предавања о Европи и цивилизованости људи који су отели станове од сиротиње, који су ујахали у квадрате и стотине квадрата стамбеног и пословног простора на коњима и магарцима и, што је још горе, на нашим робовским леђима. Хоћемо ли се у сусрет годишњици побједе опаметити и дозвати, сјетити се да смо људи и представници онога народа који више није могао да трпи зулум? Хоћемо ли усвојити резолуцију о покраденој Црној Гори, резолуцију о једном човјеку, о грађанину који је постао роб? Не пристајем у име нас малих да кукавички каскам по лажима ДПС-ове калдрме. Не пристајем више да се стидим и ћутим због 'вишег интереса'. Сви лажете. Вишег интереса од овог једног и јединог живота нема. Ако неће велики, ја позивам све нас мале да подигнемо главу и пред собом и пред животом. Немамо право да се склањамо горима од себе, ни данас ни сјутра. Ово је наш једини свијет и свијет наше дјеце! ОТПОР-истиће Даниловић.

И како је поручио, што се њега тиче нема бјежања ни из Парламента – ни пред нашом Владом ни пред ДПС-ом.

"Од кога? Зашто?", запитао је Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:25