/ - Приватна архива
16/02/2022 u 14:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Од 13. марта наш посланик ће наступати самостално

Даниловић је казао да скоро двије године траје политичка коректност Уједињене Црне Горе у којој су, како је казао, прећутали и оно што нијесу требали

Побједничка коалиција “За будућност Црне Горе” престала је да постоји чим су избори завршени, saopštio je  лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић. Он је додао да  ће њихов посланик у парламенту од 13. марта наступати самостално.

Он је нагласио да "скоро двије године траје политичка коректност Уједињене Црне Горе у којој су, како је казао, прећутали и оно што нијесу требали".

-Нажалост, наша побједничка коалиција престала је да постоји чим су избори завршени. Формирањем неколико посланичких клубова, а не оног прижељкиваног клуба коалиције За будућност Црне Горе нанијели смо штету једном великом политичком бренду који је био у настајању. Мишљења сам да појављивање на локалном нивоу са именом коалиције За Будућност (овог или оног града) није било довољно да сачувамо неко програмско јединство и за прве наредне парламентарне изборе. Од Никшића, преко Херцег Новог, па до Мојковца, иако са истом симболиком и именом, никада нисмо наступили у истом саставу- сматра он.

Уједињена Црна Гора, према његовим ријечима, у Херцег Новом није ни позвана на разговоре са партнерима.

-Тада смо донијели одлуку да никада више себи не допустимо слично понижење. У Мојковцу смо наступили самостално и направили одличан резултат и то између великих коалиција. Спремамо се за такав наступ и у Беранама јер коалирање има смисла ако су чланицама макар сличне политичке перспективе. Нажалост, остало је мало чега заједничког у погледу на Будућност Црне Горе између нас и наших политичких савезника са августовских избора 2020- навео је Даниловић.

Додаје:"У политици нема мјеста инату и осветољубивости али ни малодушности".

-На страначкој Скупштини Уједињене, која је заказана за 13. март, убијеђен сам да ће бити потврђено доминантно расположење да се грађанима понуди једна нова, самостална политика у којој нема страха од изборног наступа. Борити се само за мандате, одборничке и посланичке, и прижељкивати сигурну коалициону луку, Уједињеној ЦГ не може бити изазов. Та врста понуде је већ јако заступљена од стране других субјеката и ми им желимо срећу- поручује он.

Сматра да на страначкој скупштини неће понудити ни политику младих ни политику старих.

-Понудићемо само политику за оне грађане који држе до себе, својих принципа и политичких циљева. Политика не припада јуниорима и сениорима него човјеку са политичким ставом. Из техничких разлога до сада смо били у посланичком клубу ДФ- НСД, ДНП, УЦГ, РП. Трудили смо се да наш посланик др Владимир Добричанин допринесе раду тако што, сходно и властитом темпераменту, не бисмо доливали уље на ватру и учествовали у свађама које нико од нас није очекивао у дану оне велике и историјске побједе- поручио је Даниловић.

Наглашава:"Од 13. марта посланик Уједињене ће наступати самостално што отежава рад у Скупштини, али то ће бити наш самостални и добро одвагани избор".

-Ни након тога нећемо жељети политичка непријатељства али нећемо ни ћутати због "вишег интереса" јер је он, нажалост, погажен, и то не нашом вољом. Значај политике се не мјери мандатима јер каткад, у непринципијелној трговини, и једним мандатом можете пресуђивати мимо обећаног, а са њих десетак добити, чак, и шансу да управљате цијелом државом. Нама то није ни жеља, ни намјера ни циљ. Супротно томе, огроман број мандата, макар до сада, није значио и огромну одговорност. Неко је морао да почне другачије и ми ћемо то радити са радошћу. Бирамо свој пут и истрајаћемо. Политика не смије више бити изнад моралних начела и људи који у њу уградују своје судбине- наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:27