Горан Даниловић / - Приватна архива
20/10/2021 u 15:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Откривање мотива самоубиства Булатовића може расвијетлити и европски пут ЦГ

Он се пита да ли је, имајући у виду контекст, видео порука прерано објављена.

Свака част Извјештају ЕК о напредовању ЦГ али ни то, чак, не би смјело скренути пажњу са порука покојног Луке Булатовића. Расвјетљавање мотива и узрока његовог самоубиства, онога што је знао и оставио као поруке, управо може расвијетлити и европски пут Црне Горе.  Овдје се не смије стати - мора се ићи до краја, поручио је лидер Уједињене Горан Даниловић.

 - Покојни Лука Булатовић, дуже година, па и деценија, високопозиционирани службеник безбједности у видео поруци снимљеној, очигледно,  непосредно прије извршеног самоубиства каже: "Чули сте вјероватно, пошто ће ово касно доћи на објаву, шта се све издешавало, зашто сам ја, с обзиром на одговорне позиције које сам покривао, морао знати што се морало зауставити, јер бих на тај начин спасио многе животе, јер би на тај начин спасио част и углед себе, своје фирме и своје породице. Овако нијесам. Ова порука је и упозоравајућа и узнемирујућа - поручио је он.

Даниловић се пита да ли је, имајући у виду контекст, видео порука прерано објављена.

 - Да ли је покојни Булатовић слутио да ће многи страдати у међувремену због нечега, да је он то сазнао и није могао зауставити, или говори о ономе што се дешавало у континуитету, раније? Јавност је, очигледно, разумјела да се ради о прошлом времену, али… Остаје да сачекамо истрагу и чујемо коначан став. Треба нам као хљеб насушни комплетирање Тужилачког савјета - сад, или ће сваки дан чекања бити скоро као никад. Можда још увијек имамо прилику да нешто спријечимо и предуприједимо - упитао је он.

Радило се, како додаје, међутим, о Булатовићевом осврту на прошлост, ближу и даљу, или на слутњу за "сјутра", вјерујем да је свима јасно у којој су се сфери могли и могу "спасити "многи животи"!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 23:14