Горан Даниловић / - Приватна архива
05/02/2022 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Политичарима на Балкану је страшно важно да се не замјерају бриселској администрацији

- Ми смо додуше, одмах, синоћ, гласовима Ваших проевропских партнера, одложили двоје локалних избора иако то није била "потреба грађана", а ни потреба Устава! - поручио је он

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић поручио је портпаролки Европске комисије Ани Писонеро Хернандес, да је политичарима на Балкану страшно важно да се не замјерају бриселској администрацији, укључујући и портпароле.

Његову објаву преносимо у цјелости:

Писмо Ани Писонеро Хернандез

"Формирање нове владе је одговорност политичких актера Црне Горе. Вјерујемо да ц́е се ово догодити без непотребног одлагања", навела је портпаролка Европске комисије (ЕК) Ана Писонеро Хернандез у писаној изјави коју је доставила медијима.

Она је додала да ЕУ очекује од било које владе у Црној Гори да се позабави очекивањима грађана да се напредује у процесу приступања у ЕУ.

Драга Ана,  

пишем Вам у своје име како бих смањио ризик од каквих колективних санкција у будућности.

Политичарима на Балкану је страшно важно да се не замјерају бриселској администрацији укључујући и портпароле. Кратко ћу, не брините, јер сам и ја Балканац и политичар.

Без ваше помоћи смо прије годину дана побиједили на изборима, и то онога који је, од 30 година на власти макар двадесет, опстајао захваљујући вашем "разумијевању".

Реда ради да Вас подсјетимо; нова Влада и не мора да се формира, можда, ако се сложите, одлучимо да идемо на изборе? Кажем "можда" -  не љутите се одмах.

Ево, можда и не будемо одлагали, посебно не непотребно. Ипак, ако будемо слушали "очекивања грађана" онда морамо мало одложити и ићи на ванредне изборе јер наши грађани, колико ја видим, очекују различито од Вас - не замјерите, луд народ.

Можда је најпаметније, ако сте у могућности, да Ви дођете и ово нам саставите онако како је и растављено. Вјерујем да су очекивања Ваших грађана слична Вашим очекивањима.

А, ево, обећавам и ја да "непотребног одлагања" неће бити. Ми се јежимо колективно на непотребности.

Ипак, ако буде "потребног" надам се да ћете разумјети нашу потребу.

Ми смо додуше, одмах, синоћ, гласовима Ваших проевропских партнера, одложили двоје локалних избора иако то није била "потреба грађана", а ни потреба Устава!

Очекивао сам јутрос да Ви искритикујете управо то "непотребно одлагање", али Ви већ очекујете да не часимо и потребно "свршљамо" какву год нову владу колико је сјутра. 

Одавно сам у политици и знам да су вама важније владе од избора али нама се народ, ево неко вријеме, помамио и хоће да гласа сваки пут кад падне влада - ваљда смо се ужељели, шта ли је?

Признаћете да нам није лако, а није ни Вама, знам.

Ипак, ипак...ако буде "непотребног одлагања" схватите нас да и ми каткад имамо потребе. Нисам крив ни ја, ни који други проевропски политичар него "помамљени народ" којему је милије да гласа него хљеба да се наједе.

Горан Веселинов Даниловић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 18:30