Đeka i Al Ganim / - ĐEKA I AL GANIM
17/05/2024 u 17:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đeka-Al Ganim: Crna Gora pred vratima EU, manjine nastavljaju da daju svoj puni doprinos u pravcu tog članstva

Resorno Ministarstvo ima veoma važnu ulogu kada je u pitanju zaštita ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori, saopštio je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka na sastanku sa ministrom za vakufe i islamska pitanja Države Katar Ganemom bin Šahin bin Ganem Al Ganimom, koji boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Ministar Đeka je predstavio izazove kada je riječ o poštovanju ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori, te posvećenosti Vlade Crne Gore na unapređenju prava svih građana/ki bez obzira koje nacije ili vjere oni pripadaju.

On je podsjetio da su manjine imale klučnu uloga u svim drušvenim tokovima i kada je Crna Gora 2006. godine stekla nezavisnost.

- Crna Gora je danas pred vratima Evropske unije i manjine nastavljaju da daju svoj puni doprinos u pravcu tog članstva - rekao je ministar.

On je predstavio ministru Al Ganimu ključne nadležnosti Ministarstva, te kazao da je današnja posjeta Crnoj Gori prilika za definisanje koraka u cilju daljeg pokretanja dijaloga za saradnju u oblastima od zajedničkog interesa.

- Jako se radujemo što se trudite da se između svih zajednica stvori dijalog - istakao je ministar Al Ganim i izrazio spremnost za saradnju sa Crnom Gorom u različitim oblastima, među kojima su svakako ljudska i manjinska prava.

Đeka – Bezijani: Interkulturnim dijalogom za uzajamno osnaživanje

On je pohvalio saradnju sa Reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom Fejzićem.

On je istakao da su u Državi Katar snažno posvjećeni turizmu, kulturi i zaštiti zdravlja, ali prioritet su jednake šanse za sve, uslovi da se omogući da svako napreduje i razvoja svoj potencijal, što ima direktan uticaj na ekonomski razvoj zemlje i poboljšanje uslava života stanovništva i ukupan prosperitet.

Ministar Al Ganim uputio je ministru Gjeki poziv za službenu posjetu Državi Katar u cilju daljeg dijaloga i konkretnih predloga buduće saradnje.

Sagovornici su saglasni da Crna Gora i Država Katar imaju dobre i prijateljske bilateralne odnose zasnovane na međusobnom razumijevanju i principu otvorenosti. S tim u vezi, saradnju u narednom periodu biće intenzivnija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 21:43