Fatmir Đeka sa Anikom Ben David / Ministarstvo
03/04/2024 u 16:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeka-Ben David: Švedska podržava Crnu Goru u evropskim integracijama

Švedska snažno podržava Crnu Goru u njenim zalaganjima da postane sljedeća članica Evropske unije, poručeno je sa sastanka ministara ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke sa ambasadorkom Kraljevine Švedske u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Anikom Ben David.

Đeka je informisao ambasadorku o nadležnostima i aktuelnim izazovima ministarstva, te dodao da očekuje brzo utvrđivanje bitnih zakona, prije svega krovnog antidiskriminacionog Zakona o zaštiti jednakosti i zabrani diskriminacije.

- U iščekivanju smo pozitivnog mišljenja imajući u vidu da je Radna grupa predano radila na usaglašavanju teksta kao i njegovom usklađivanju sa pravnom tekovinom EU.

Jačanje vladavine prava jedan je od osnovnih zadataka u agendi evropske integracije, ali i jedan od osnovnih zadataka ovog saziva Vlade - rekao je ministar.

On je iskoristio priliku da čestita Ben David ulazak Kraljevine Švedske u NATO i istakao važnost očuvanja mira i bezbjednosti.

Ben David zahvalila je ministru na prijemu i ponovila snažnu podršku Kraljevine Švedske evropskom putu Crne Gore. Ambasadorka je izjavila da Kraljevina Švedska sa velikim interesovanjem prati proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i podravlja spremnost i odlučnost 44. saziva Vlade.

Ona je rekla da je

- Politička volja aktuelnog saziva Vlade je snažna i svojim djelovanjem daje najbolji primjer šta se sve može kada postoji čvrsta odlučnost rekla je ambasadorka.

Ona je iskoristila priliku da pohvali Crnu Goru kao primjer zemlje koja poštuje i uvažava različitosti, što je čini dodatno bogatijom i jačom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:44