/ ФАТМИР ЂЕКА
20/06/2022 u 14:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђека: Муслимански народ је важан корпус црногорског друштва

Ђека је навео да је ова Влада састављена од људи који, цијенећи све што је постигла Црна Гора до сада, неће дати себи за право да уложе мање напора него што се од њих очекује

Честитајући свим Муслиманима и Муслинкама њихов национални дан, министар људских и мањинских права Фатмир Ђека истакао је да је муслимански народ важан корпус црногорског друштва.

Црна Гора створена и обновљена жељом и вољом свих њених грађана и грађанки, примјер је мирног и успјешног суживота на Балкану, рекао је министар и поновио да Црну Гору чинимо сви ми заједно који смо њено лице.

Ђека је навео да је ова Влада састављена од људи који, цијенећи све што је постигла Црна Гора до сада, неће дати себи за право да уложе мање напора него што се од њих очекује.

 - Зато смо одлучни да јој помогнемо, уједињени око заједничког циља да на свом европском путу стигне до свог одредишта, у групу држава Европске уније, као пуноправна чланица. Црна Гора ће завршити свој интеграциони процес и са задовољством могу рећи да су њени мањински народи са жаром и максималним трудом радили на испуњењу тог циља- рекао је министар.

Национални дан Муслимана Црне Горе обиљежава се у нашој земљи уназад три године, када је проглашен одлуком Савјета Муслиманског народа Црне Горе.

20. јуна је изабран из разлога што је 20 јуна 1912. године, Указом о постављењу, Књаз Никола за муфтију црногорских Муслимана именовао Муртезу Карађузовића. Тог дана су црногорски Муслимани први пут у својој историји добили духовног поглавника из редова домицилног народа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. februar 2023 08:08