Фатмир Ђека / - приватна архива
03/04/2022 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђека: Наредна седмица кључна за формирање мањинске владе

Колико могу проциjенити, мало се коме стварно иде на изборе, иако jе то легитимна и демократска опциjа - казао jе Ђека

Наредна седмица биће кључна за формирање мањинске владе, казао jе посланик албанске коалициjе Jедногласно Фатмир Ђека, додаjући да би одржавање избора било неодговорно.

Ђека сматра да су, након локалних избора у Улцињу и Беранама, ближи формирању нове владе.

- Они коjи то желе, могли су да извуку jасне поуке, па вjеруjем да ће наредна седмица бити кључна у овом процесу. Колико могу проциjенити, мало се коме стварно иде на изборе, иако jе то легитимна и демократска опциjа - казао jе он.

Према његовим риjечима, у оваквоj ситуациjи, и у држави и свиjету, то jе веома неодговорно и штетно.

- Тим приjе што се економска ситуациjа усложњава, туристичка сезона jе на прагу и треба брзо доносити одлуке у интересу државе и грађана- додао jе Ђека у изjави агенциjи МИНА.

Упитан да ли ће бити ангажован као министар у новоj влади, Ђека jе рекао да jе та одлука на мандатару Дритану Абазовићу.

- Ми имамо изузетно добре односе, вршили смо власт на локалном нивоу, заjедно смо од почетка у процесу формирања европске владе. Знам колико он жели да све ово успиjе и jа му, са свим своjим капацитетима, стоjим на располагању, на коjоj се год позициjи налазио, било у Влади или у Парламенту - рекао jе Ђека.

Он jе навео да неувођење санкциjа Русиjи, иако на то jасно позиваjу европски партнери, представља потврду да актуелна Влада што приjе мора да оде у фусноту политичке историjе.

- Она прави штету државним интересима, успорава европске интеграциjе и умањуjе наш реjтинг код партнера - додао jе Ђека.

Говорећи о формирању власти у Улцињу, Ђека jе казао да треба сачекети резултате понављања гласања на jедном бирачком мjесту у сриjеду, како би се извукли коначни закључци.

 - Наша коалициjа освоjила jе убjедљиво наjвећи броj гласова, преко 43 одсто, и природно jе да она има предсjедника Општине - рекао jе Ђека.

Он jе казао да у локалном парламенту желе jош ширу коалициjу.

- Ми не желимо да се након избора политички надгорњавамо, jер jе коначно вриjеме да сви заjедно, на jасноj платформи и уз подршку будуће Абазовићеве владе, радимо на свестраном развоjу Улциња - рекао jе Ђека.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:23