/ - ФOTO: Министарство
18/05/2022 u 13:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђека: Вјерујем да ће ова Влада оправдати очекивања и дати максимум у даљем напретку Црне Горе

Он је истакао да је Црна Гора направила велики искорак имајући у виду чињеницу да је изабрала свог премијера из једног мањинског народа што је уједно и потврда њеног демократског капацитета

Црна Гора и Турска баштине многе заједничке вриједности, развиле су сарадњу у бројним важним областима,а прије свега његују искрен и пријатељски однос поручено је са састанка министра људских и мањинских права Фатмире Ђеке и Сонгул Озан амбасадорке Турске у Црној Гори.

Озан честитала је министру Ђеки на именовању и изразила жељу да његов мандат да пун допринос учвршћивању мултикултуралног карактера Црне Горе. Она је истакла да је Црна Гора препозната по култури заједничког живљења, те да је она прави примјер успјешне реализације начела Европске уније да је у различитости јединство.

Према ријечима  Озан, Турска акценат ставља на развој економске сарадње са Црном Гором, тако да би улазак Црне Горе, као малог тржишта у Европску унију значајно допринио порасту инвеститора заинтересованих за улагања. Такође, будућност наше државе амбасадорка Турске види у области туризма и сматра да се пажња треба усмјерити у том правцу.

Министар Ђека је захвалио на посјети и прилици да размијене мишљења о могућностима даље сарадње у области заштите и унапређења људских и мањинских права, са посебним акцентом на интеркултуралност. Он је истакао да је Црна Гора направила велики искорак имајући у виду чињеницу да је изабрала свог премијера из једног мањинског народа што је уједно и потврда њеног демократског капацитета.

-Вјерујем да ће ова Влада оправдати очекивања и дати свој максимум у даљем напретку Црне Горе у њеном интеграционом процесу. Остављамо несугласице и размирице иза себе и идемо напријед, бавимо се виталним питањима за напредак Црне Горе на свим пољима, у датим околностима, зарад свих наших грађана и грађанки једнако- истакао је Ђека.

Саговорници су се сагласили да у најскоријем периоду размијене предлоге за будућу сарадњу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:58