/ FOTO: BALšA RAKOčEVIć
09/09/2022 u 10:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Delegacija EU: Svi politički akteri da se uključe u konstruktivan dijalog i izgrade konsenzus

Pohvaljujemo Crnu Goru za punu usklađenost sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU i očekujemo kontinuiranu posvećenost strateškom cilju evropskih integracija, navode u saopštenju

Delegacija Evropske unije, zajedno s diplomatskim misijama država članica EU u Crnoj Gori, izdala saopštenje koje prenosimo integralno.

"Budućnost Crne Gore je u Evropskoj uniji. Pozivamo sve političke aktere da se uključe u širok i konstruktivan dijalog kako bi se izgradio konsenzus i zajedno radilo na usvajanju i implementaciji reformi koje se odnose na EU. Ovo je ključno za napredovanje u pristupnom procesu, što je strateško opredjeljenje velike većine građana Crne Gore.

Zabrinuti smo zbog funkcionalnosti institucija i posebno ističemo hitnu potrebu imenovanja sudija Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta i Vrhovnog državnog tužioca, kako bi se obezbijedilo pravilno i efikasno funkcionisanje institucija Crne Gore.

Pohvaljujemo Crnu Goru za punu usklađenost sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU i očekujemo kontinuiranu posvećenost Crne Gore strateškom cilju evropskih integracija", navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 23:49