Aleksandra Deletić / - FOTO: PRAVA CG
31/03/2024 u 12:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Deletić: Podrška Maji Vukićević, ovakvi napadi na žene u politici za svaku osudu

Proteklih par dana svjedočimo prijetnjama i govoru mržnje usmjerenom prema poslanici DNP-a Maji Vukićević, samo zato što je izrazila svoj stav i glasala protiv ulaska Kosova u Savjet Evrope. Malo je reći da su ovakvi napadi na žene u politici za svaku osudu, kazala je generalna sekretarka Prave Crne Gore Aleksandra Deletić.

A prema riječima Deletić, "osuda ne znači ništa ukoliko ne promijenimo iz korijena ovakav odnos prema poslanicama i ženama u politici."

- Ne smijemo dozvoliti da se žene u politici targetiraju i izlažu uvredama zbog njihovih stavova i mišljenja. Poslanica Vukićević zaslužuje našu punu podršku u suočavanju sa ovim nepravednim napadima. Ovo je podsjetnik da je edukacija stanovništva o demokratskim procesima i poštovanje različitih stavova i mišljenja od suštinskog značaja za očuvanje demokratije. U demokratskom društvu, sloboda izražavanja i pravo na političko djelovanje su temeljna prava koja moraju biti zaštićena i poštovana - navela je u saopštenju.

Kordić: Osuđujem prijetnje i napade na Maju Vukićević, Ženski klub da stane u njenu zaštitu

Deletić je kazala da poziva sve građane i institucije da se pridruže u osudi ovakvih prijetnji i govora mržnje, te da se angažuju u promociji kulture dijaloga i poštovanja različitosti u političkom diskursu.

- Poslanica Maja Vukićević ima našu punu podršku u nastavku njenog rada u skladu s njenim uvjerenjima i principima. Nastavićemo da se borimo za jednakost, slobodu i demokratiju u društvu, bez obzira na politička uvjerenja ili rodnu pripadnost - zaključila je Deletić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:44