Петар Делић / - фото: Социјалдемократе
23/03/2022 u 10:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делић: Нова власт биће посебно посвећена развоју Штоја и Велике Плаже

МЕР треба да, у сарадњи са Фондом за развој, опредијели привредницима и власницима кућа и апартмана повољне кредитне аранжмане са добрим условима и дужим роком отплате, казао је Делић

Нова локална власту у Улцињу, чији конституент ћемо извјесно бити, биће посебно посвећена развоју Штоја и Велике Плаже, препознајући огромне потенцијале овог дијела општине Улцињ, рекао је Петар Делић, кандидат СД-а за одборника на коалиционој листи “За нови почетак”.

Велика Плажа, као један од највећих туристичких потенцијала у Црној Гори, мора бити препозната у свим туристичким мапама свијета, казао је Делић.

- Ми смо од Велике Плаже успјели да направимо бренд, али ако желимо да она буде конкурентна и да сви њени потенцијални буду искоришћени, мораћемо сви да засучемо рукаве - од мјештана и туристичких радника, преко локалне самоуправе, до државне власти - рекао је кандидат СД-а за одборника на коалиционој листи “За нови почетак”.

Он је истакао да ће се нова власт, у којој ће Социјалдемократе учествовати, са посебном пажњом залагати за развој Штоја.

- МЗ Штој хитно требају усвојени планови да бисмо имали јасну визију, како за нашу привреду, yако и за инвеститоре, јер по ресурсима Штој може да буде најбогатија МЗ у Црној Гори. Осим тога, нова власт мора, као један од првих корака, увести казнену политију за бацање отпада у залеђу Велике Плаже и осталих дјеловима Штоја и у том смислу не смије бити повлашћених - рекао  је Делић.

Он даље наглашава потребу да Морско добро закупцима да уговоре на 30 година, како би се привредници подстакли и била им дата сигурност да улажу више средстава у подизање и иновацију високог туризма. Сматра да граница Морског добра треба да се повуче и да буде 6 метара од задњег удара таласа што је, како тврди, случај свугдје у развијеним туристичким земљама.

- Министарство економског развоја треба да, у сарадњи са Фондом за развој, опредијели привредницима и власницима кућа и апартмана повољне кредитне аранжмане са добрим условима и дужим роком отплате, како би се унаприједила понуда, додатно развио туризам и продужила туристичка сезона - каже Делић.

Он такође наглашава важност развоја пољопривреде у овом дијелу улцињске општине.

- Министарство пољопривреде треба да подстанке пољопривреднике да у Штоју, који је богат обрадивом земљом, покрену производњу воћа и поврћа и пласирају их на домаће и страно тржиште. Не смијемо заборавити да су Штојани највећи произвођачи мандарина, поморанџи, клементина и лимуна у Црној Гори, те им је потребно обезбиједити откуп и сигурно пласирање производа на домаћем и страном тржишту - закључује Делић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:42