Nik Đeljošaj / - GOV.ME
17/11/2023 u 11:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Albanci će imati i sudiju u Ustavnom sud

Kompletiranje pravosudnih institucija je, kako kaže Đeljošaj, prioritet Vlade Crne Gore te da se kako dodaje u dijalogu sa opozicijom odblokira evropski put

Albanski forum u potpunosti podržava kandidaturu Faruka Resulbegoviće za sudiju Ustavnog suda Crne Gore, saopštio je predsjednik Albanske alternative i potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj, prenosi portal RTCG.

- Integracija i faktorizacija profesionalaca i uglednih intelektualaca pripadnika albanskog naroda je svakim danom sve veća, što je još jedan dokaz da politika Albanskog foruma je veoma superiorna i otvara mogućnosti da kroz naše učešće u vlasti dođu do izražaja profesionalnog kadra -naveo je Đeljošaj na Fejsbuku.

Kompletiranje pravosudnih institucija je, kako kaže Đeljošaj, prioritet Vlade Crne Gore te da se kako dodaje u dijalogu sa opozicijom odblokira evropski put.

- Pored upravljanja opštinama, zahtjevnim ministarstvima i upravama, sada možemo dodati još jedno dostignuće, odnosno imaćemo sudiju u Ustavnom sudu. Faruk neće biti sudija samo zbog toga što je Albanac, biće sudija Ustavnog suda jer ima sve profesionalne kvalifikacije za tako značajnu funkciju - zaključio je Đeljošaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:33