/ - NIK ĐELJOŠAJ
07/05/2023 u 12:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Albanska alternativa sa svojim partnerima razvija svaki kutak gdje žive Albanci

Ponosan sam na sve što smo postigli, radeći predano i odgovorno za razvoj, progres i napredak albanskog naroda u Crnoj Gori, naveo je on

Predsjednik "Albanske alternative" Nik Đeljošaj kazao je da je počastvovan i privilegovan što je juče ponovo izabran za predsjednika Albanske alternative. Četvrta Skupština Albanske alternative jednoglasno ga je izabrala za predsjednika.

- Ponosan sam na sve što smo postigli, radeći predano i odgovorno za razvoj, progres i napredak albanskog naroda u Crnoj Gori. Plodovi našeg rada su brojni, počev od podizanja životnog standarda, faktorizacije, integracije i uključivanja albanskog naroda u donošenje odluka. Veoma sam zadovoljan što je Skupština juče usvojila novi moderan statut, koji je po sadržaju jedan od najdemokratskijih političkih statuta u zemlji i regionu. Naša partija, promovišući uzorne demokratske vrijednosti, utvrdila je da jedna osoba može da bude predsjednik partije samo na dva mandata, što je rijetkost, posebno na Balkanu- saopštio je Đeljošaj.

Kako je naveo, pošto mu je ovo drugi mandat, u narednoj skupštini poslije četiri godine, Albanska alternativa će dobiti novog predsjednika.

- Veoma me ohrabruje činjenica da su se partiji pridružili mladi i obrazovani intelektualci evropskog renomea, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su postigli mnoge uspjehe u svojim karijerama i profesijama. Sa zadovoljstvom sam vidio kako su naši mladi ljudi u rekordnom broju predstavljeni u Skupštini, znajući da je na njima budućnost naše partije i naša budućnost uopšte. Albanska alternativa sa svojim partnerima razvija svaki kutak gdje žive Albanci. Prosperitet i napredak koji je Malesija doživjela od dolaska na vlast Albanske alternative, sada doživljavaju Ulcinj, Plav, Gusinje i Rožaje kroz našu posvećenost razvoju ovih opština. Faktorizacija i integracija Albanaca znači blagostanje i uspjeh za cijelu zajednicu, stoga će Albanska alternativa nastaviti da zastupa Albance kontinuirano i odgovorno kroz unapređenje njihovih prava, kroz podizanje životnog standarda, kroz realizaciju projekata i inicijativa, tako da sve opštine u kojima žive Albanci dostignu najviši stepen razvoja- istakao je Đeljošaj.

Poručuje: "Kada pomenem Albansku alternativu, istovremeno mislim na najmoćniji i najuspješniji proizvod koji smo osnovali zajedno sa DSA i NAU, a to je Albanski forum".

- Neka naš narod uvijek bude jedinstven, razvijen i sa demokratskim vrijednostima kao što je to bilo u ovoj skupštini. Najsrdačnije se zahvaljujem na povjerenju i obećavam vam da ćemo u narednom periodu još snažnije nastaviti sa nastavkom razvoja i napredovanja- zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 20:54