/ Nik Đeljošaj - FOTO: VLADA CG
23/12/2023 u 14:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Dostojanstvo građana čuvati jačanjem standarda

Ministarstvo ekonomskog razvoja će se odgovorno odnijeti prema ovom pitanju i Vladi predlagati mjere prateći kretanja inflacije i uticaj na standard građana

Povodom navoda o kraju akcije „Stop inflaciji“ reagovao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj..

- Sa pažnjom pratim reakacije u vezi informacije da se neće produžiti akcija „Stop inflaciji“. Kako sam u jednoj TV emisiji nedavno kazao -  model ograničavanja marži na određene proizvode će se nastaviti, a mjerama planiranim budžetom inflacija će se držati na nivou podnošljivosti za naš standard. Dakle, pristup borbi protiv inflacije, posebno podrška najugroženijim kategorijama stanovništva, biće sistemski- istakao je on.

Ministarstvo ekonomskog razvoja će, poručuje on, se odgovorno odnijeti prema ovom pitanju i Vladi predlagati mjere prateći kretanja inflacije i uticaj na standard građana.

- Dostojanstvo pojedinca moramo čuvati radom i ozbiljnom pristupom - jačajući standard građana. Već u ponedjeljak, o ovoj i drugim važnim temama, razgovaraćemo sa našim privrednicima na tradicionalnom godišnjem sastanku u organizaciji Privredne komore Crne Gore- istakao je Đeljošaj.

                                                      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:40