Nik Đeljošaј / - DAN
27/02/2023 u 15:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: DPS-u i BS-u nezamislivo da sudija Ustavnog suda bude Albanac

Skupština Crne Gore danas nije mogla da izabere svu četvoricu sudija, jer DPS i BS nije glasali za četvrtog kandidata, gospodina Resulbegovića, samo iz razloga što je on Albanac, kazao je Đeljošaj

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da su se danas jasno vidjeli stavovi pojedinih partija o evropskim integracijama, deblokadi Ustavnog suda i odnosu prema albanskom narodu.

- Antialbanska histerija iz 90-ih izgleda još uvijek vlada u glavama nekih partija i poslanika. Skupština Crne Gore danas, uprkos pozivima čitave međunarodne zajednice i evroatlantskih partnera, nije mogla da izabere svu četvoricu sudija, jer DPS i BS nijesu glasale za četvrtog kandidata, gospodina Resulbegovića, samo iz razloga što je on Albanac - kazao je Đeljošaj.

Ističe da je za DPS i Bošnjačku stranku bilo nezamislivo da sudija Ustavnog suda bude Albanac.

- Ovakvo antialbansko djelovanje DPS-a nije novina, jer su bili uvijek na braniku da ne mogu Albanci da budu u institucijama, zato ih danas boli ovoliko prisustvo i pokazatelj da gdje god budu oni odlučivali, bićemo nepoželjni. Sada je sve jasno, stoga ovi otvoreni šovinisti će imati naš odgovor, prvi korak ka tome biće ubjedljiva pobjeda Albanskog foruma 5. marta -kazao je gradonačelnik Tuzi.

On je istakao da niko više nema pravo da se rukovodi prema nekom pitanju na osnovu nacionalnog, a "danas je poslata poruka od DPS-a da je svako pozeljan, osim Albanci".

Đeljošaj je čestitao izabranim sudijama Ustavnog suda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:34