Nik Đeljošaj / - FOTO: VLADA CG
17/01/2024 u 16:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Javna rasprava o Predlogu zakona o elektronskim komunikacijama počeće 25. januara

Javna rasprava će se sprovesti dostavljanjem primjedbi, predloga i sugestija u pisanom i elektronskom obliku, kao i organizovanjem okruglog stola, saopštio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja

U cilju blagovremene informisanosti javnosti, Ministarstvo ekonomskog razvoja uputiće 25. januara 2024. godine Javni poziv organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos unapređenju kvaliteta teksta Predloga zakona o elektronskim komunikacijama, kazao je Nik Đeljošaj, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja.

- Javna rasprava će se sprovesti dostavljanjem primjedbi, predloga i sugestija u pisanom i elektronskom obliku, kao i organizovanjem okruglog stola - saopštio je Đeljošaj.

Ističe da će predloženi zakon u potpunosti biti usaglašen sa pravnom tekovinom EU, i najboljom evropskom praksom, a naročito sa EU direktivom 2018/1972/EU Evropski elektronski komunikacioni zakonik (EECC).

- Predlog zakona biće pripremljen u saradnji sa svim zainteresovanim stranama uključujući, Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, kao i predstavnike operatera i nevladinog sektora - saopštio je Đeljošaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:54