Ник Ђељошај / - фото: ПОРТАЛ РТЦГ
18/11/2021 u 08:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђељошај: Лоша порука ако директор ХЕ Пива остане на функцији

Говорећи о политичкој ситуацији у Црној Гори, он је рекао да би било логично и морално да иницијатива о смјени актуелне владе крене од свих посланика у црногорском парламенту, како би се оставио рок за евентуални договор о новој или прелазној влади

Предсједник Општине Тузи и лидер Албанске алтернативе Ник Ђељошај оцијенио је да би била лоша порука уколико би директор Хидроелектране (ХЕ) Пива Радомир Радоњић остао на функцији, након што је путем друштвених мрежа упутио увреде албанском народу и предсједнику Форце Генцију Ниманбегуу.

Ђељошај је у Јутарњем програму ТВЦГ, током Прелиставања штампе, рекао да данас имамо катастрофалну ситуацију у којој јавни функционер вријеђа народе, вјерске заједнице и посланике, пише портал РТЦГ.

- Упутио је толико погрдних ријечи, да сам се питао је ли могуће да он још увијек није смијењен. Он има надређеног, и ако он није реаговао...не можемо да се оглашавамо само. Да се неки секретар у Општини Тузи тако опходио јавно према било коме, не би остао два минута на тој позицији - рекао је Ђељошај.

Лоша порука је, каже, ако би он и даље остао на функцији.

- Санкције, 20 одсто од плате, то је нешто што је мизерно, с обзиром на оно што је јавни функционер написао, или изговорио, а нажалост мисли. Јер што мисли, то је написао, и вјероватно преноси на запослене, породицу, друштво и то морамо да спријечимо - рекао је Ђељошај.

Сви посланици да подрже смјену владе

Говорећи о политичкој ситуацији у Црној Гори, он је рекао да би било логично и морално да иницијатива о смјени актуелне владе крене од свих посланика у црногорском парламенту, како би се оставио рок за евентуални договор о новој или прелазној влади.

Рекао да највећи дио грађана и посланика сматрају да актуелна политичка ситуација у Црној Гори није одржива.

Казао је да су спремни да подрже иницијативу за смјену владе, уколико је покрене Демократски фронт (ДФ).

- Они је нијесу покренули и искрено не разумијем зашто то нијесу урадили до сада. Толико су понижења имали од ове владе, да је то невјероватно. Искрено, никад не бих могао да истрпим оно што су они истрпили од ове владе, а да не покренем питање повјерења - рекао је Ђељошај.

Наводећи како је сигуран да грађани нијесу гласали за овакву владу, Ђељошај је рекао да је можда и било потребно да имамо  овакву владу.

- Мислим да је сада испод нивоа за државу која је чланица НАТО савеза да нас представља овакав премијер - оцијенио је Ђељошај.

Коментаришући епидемиолошке мјере, он је рекао да би требало наћи компромис између мјера и економије, те да је најбоља порука да се вакцинишемо.

- Да смо се вакцинисали не бисмо данас размишљали о томе хоће ли бити прослава на отвореном - рекао је Ђељошај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 11:27