Ник Ђељошај / - Архива
31/05/2021 u 15:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђељошај: Навијачи ФК Дечић показали како се на достојанствен начин пружа подршка клубу

Јако нам је жао што предсједник ФК „Будућност“, Мијач, није нашао за сходно да реагује, да се извини за оно што су приредили њихови навијачи, казао је он

Предсједник општине Тузи Ник Ђељошај честитао је ФК Дечић на сезони и прокоментарисао синоћња дешавања и спорно скандирање навијача ФК Будућности.

-Драги наши фудбалери, нисте освојили Куп Црне Горе, али чињеница да сте стигли до финала – а у финалима играју само најбољи – уз досегнуте квалификације на европској фудбалској сцени и појединачни успјеси Кристијана Вулаја и Адриана Рудовиqа, момака који су сада дио „А“ репрезентације Црне Горе, те Xхонатана Дресхаја и Данила Пешукића, чланова младе фудбалске репрезентације, чине да будемо неизмјерно поносни приказаним играма нашег Клуба.Пред вама је сада дуг пут, имате још много тога да урадите, чекају вас нове побједе које треба извојевати.Користим прилику да се захвалим навијачима ФК „Дечић“, који су показали како се на цивилизован, достојанствен и културан начин пружа подршка свом Клубу! Нарочито се захваљујем што нисте реаговали на фашистичке провокације и увреде против Албанаца током финалне утакмице-саопштио је Ђељошај.

Он је додао да поштује извињења која су упутили градоначелник Подгорице, Вуковић, и капитен ФК „Будућност“,  Грбић.

-Јако нам је жао што предсједник ФК „Будућност“, Мијач, није нашао за сходно да реагује, да се извини за оно што су приредили њихови навијачи. Такође, ни ФК „Будућност“, на чијем се домаћем стадиону одиграла ова утакмица, а која носи епитет „најљепше клупске утакмице сезоне“, није се јавно огласио или упутио извињење поводом фашистичког скандирања њихових званичних навијача. Свим играчима и стручном штабу ФК „Будућност“, капитену Грбићу, као и нашем суграђанину из Општине Тузи који брани боје ФК „Будућност“, Богдану Милићу, упућујемо честитке за побједу и освајање трофеја и дупле круне! У нашем Клубу играју Албанци, Црногорци, Бошњаци, Срби... и веома смо поносни на све играче и стручни штаб. Не правимо било какве разлике, промовишемо спорт и нарочито кључну поруку УЕФА против расизма и националистичких увреда током спортских догађаја-навео је он.

Вулај, Дресхај, Пепићу, Мулалићу, Марковићу, Песхукићу, Рудовиq, Николићу, Жељковићу... су, како сматра Ђељошај, понос Клуба, " њихова имена ће златним словима бити урезана у њиховојОпштини.

-И на крају, нисмо побиједили у финалу Купа, али сам са стадиона изашао поносан, уздигнута чела, са цијелим стручним штабом, са играчима и навијачима Клуба, који су, сви скупа, показали како се на цивилизован начин морамо одупријети фашизму којем смо били изложени. Срце ми је велико као Дечић!  Побиједили смо у оној бици у којој су Малесија и чојство одувијек побјеђивали, у бици чојства, части, достојанства и цивилизованости. Ни главни арбитар ни делегат сусрета нису ни за тренутак прекинули утакмицу током канонаде шовинистичких увреда на националној основи, а услови за прекид утакмице су постојали. Само подсјећања ради, током полуфиналне утакмице са ФК „Искра“, делегат, по налогу комесара Мићуновића, прекинуо је сусрет на 10 минута због тога што су на трибинама биле присутне 4 особе више него што је то било дозвољено. Ово све говори!  Додатни коментари су излишни-закључио је Ђељошај.

Додао је да је "судија Шћепановић тема која заслужује посебан осврт и њихов је стари дужник. Али, ко се задњи смије, најслађе се смије".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 05:43