Nik Đeljošaј / - DAN
29/08/2023 u 19:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Nema sukoba interesa, obratićemo se Ustavnom sudu

Institucije neka rade svoje poslove iz svoje nadležnosti. Pozicije predsjednika opština i poslanika nijesu u konfliktu interesa, naveo je on

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj izjavio je da pozicije predsjednika opština i poslanika nijesu u konfliktu interesa.

- Institucije neka rade svoje poslove iz svoje nadležnosti. Pozicije predsjednika opština i poslanika nijesu u konfliktu interesa. Nakon usvajanja Ustava Crne Gore 2007. godine, dugi niz godina pojedini predsjednici opština bili su i poslanici. Veoma brzo ćemo zajedno sa još par kolega predsjednika opština, obratiti Ustavnom sudu po ovom pitanju, da se zauzme stav a do tada da donesu privremenu mjeru. Nakon završetka ovih procedura, mogu podnijeti ostavku, ne planiram da zadržim funkciju poslanika, ali sam se odlučio na ovaj korak, kako bih dodatno uključio i stručnu javnost, da ne ćutimo na protivustavna rješenja. Skupštinu sam obavijestio da mi ne uplaćuju naknadu za rad i da ću funkciju da obavljam volonterski, saopštio je Đeljošaj za portal RTCG.

Sinoć je istekao rok do kada su poslanici koji imaju druge javne funkcije trebali da podnesu ostavke. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:13