Nik Đeljošaј / - DAN
14/06/2023 u 12:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Poslanici manjina da se okupe, a onda razgovarati o novoj vladi

Na osnovu izvještaja opštinskih izbornih komisija Albanski forum je na parlamentarnim izborima 11. juna osvojio dva mandata, Bošnjačka stranka šest, a Albanska alijansa jedan mandat

Komentarišući formiranje nove vlade, nosilac liste "Albanski forum" Nik Đeljošaj kazao je da je cilj te koalicije da se okupe poslanici albanskih partija i da preispitaju mogućnost zajedničke platforme sa ostalim manjinama, a zatim da odluče o partnerima, javlja portal RTCG.

-Mislim da treba sačekati zvanične rezultate, ako gledamo matematički, imamo razne mogućnosti, ko god razmišlja samo da dođe do 41 za većinu, a ne 49 kako bi kompletirali institucije, ima kratkoročan plan- rekao je Đeljošaj za Portal RTCG.

 

Na osnovu izvještaja opštinskih izbornih komisija Albanski forum je na parlamentarnim izborima 11. juna osvojio dva mandata, Bošnjačka stranka šest, a Albanska alijansa jedan mandat.

-Prvi korak Albanskog foruma je da se okupe poslanici Albanskih partija i djeluju zajednički, vidjeti mogućnost zajednočike platforme i sa ostalim manjinama, nakon toga da zajednički odlučimo i o partnerima za formiranje Vlade- kazao je on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:06