Đeljošaj sa Herasimenkom / - DJORDJE CMILJANIC
06/12/2023 u 17:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj sa Herasimenkom: Nastavljamo sankcije Rusiji i spremni smo da pružimo pomoć Ukrajini

Tokom sastanka razgovaralo se o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje Ukrajine i Crne Gore i dogovoreno intenziviranje komunikacije u pravcu konkretizacije saradnje u oblastima od zajedničkog interesa

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj, upoznao je tokom današnjeg sastanka ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Oleha Herasimenka sa prioritetima 44. Vlade, te istakao da je Crna Gora privržena evroatlantskim vrijednostima.

- 44. Vlada Crne Gore je privržena evroatlantskim vrijednostima i kao takva iskren saveznik i prijatelj Ukrajine. Nastavljamo sankcije Rusiji i spremni smo da pružimo pomoć Ukrajini, poručio je potpredsjednik Đeljošaj.

Ukrajinski ambasador je čestitao potpredsjedniku na izboru 44. Vlade i zahvalio na podršci i solidarnosti Crne Gore koja, kako je istakao, predstavlja pozitivan primjer u dočeku i inkluziji ukrajinskih izbjeglica.

Tokom sastanka razgovaralo se o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje Ukrajine i Crne Gore i dogovoreno intenziviranje komunikacije u pravcu konkretizacije saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. februar 2024 07:27