Đeljošaj u Tirani / OPšTINA TUZI
22/09/2022 u 16:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj u Tirani: Sa gradonačelnikom razgovarao o budućim projektima

Želimo da budemo dio vašeg uspjeha, stoga smo odlučili da u Tuzima, ali i u Preševu, finansiramo javni park; dakle, za centralni dio grada, kao poklon iz Tirane

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, sa predsjednikom Skupštine Fadiljom Kajošajem, dijelom službenika Opštine Tuzi, kao i direktorom Gimnazije ,,25. Maj”, Lindon Đeljaj, boravili su u zvaničnoj posjeti Tirani, a tokom posjete dočekao ih je gradonačelnik Tirane, Erion Veliaj, kako bi razgovarali o projektima koje će Opština Tuzi realizovati u saradnji sa Tiranom.

- Jedna od glavnih tema razgovora bio je park koji je počeo da se radi u našoj opštini, za koji je dogovoreno da će grad  Tirana pomoći u njegovom finansiranju. Đeljošaj se zahvalio gradonačelniku, svom starom prijatelju Erionu Veliaju na pomoći, saopšteno je iz Opštine Tuzi.

Takođe je dodao da je Tirana njihov drugi dom, koji je do prije nego što su Tuzi postale samostalna opština, bio prvi dom, i najveća podrška kako za samostalnost opštine, tako i za razvoj, kroz razmjenu iskustava i međuinstitucionalnu saradnju.

Takođe, u okviru - "Tirana, Evropska prijestonica mladih, 2022.", upriličeno je potpisivanje sporazuma o bratimljenju Gimnazije „25. maj” u Tuzima i Gimnazije „Arben Broči” u Tirani.

Gradonačelnik opštine Tirana, Erion Veliaj na sastanku je otkrio sledeći projekat: "Želimo da budemo dio vašeg uspjeha, stoga smo odlučili da u Tuzima, ali i u Preševu, finansiramo javni park; dakle, za centralni dio grada, kao poklon iz Tirane, kao način da ostavimo zajednički trag i budemo doprinos vašem uspjehu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:38