Демократе позивају на протесте / - Демократе
12/03/2022 u 13:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Абазовић позива посланике да дођу на сједницу Скупштине, а сам не долази на сједнице Владе

Замислите о каквом се лицемјерству ради, када господин Абазовић прозива посланике у Скупштини Црне Горе да закажу сједницу, а он сам није дошао на сједницу Владе на којој је утврђен предлог Закона о акцизама. Ето колико му је стало до интереса грађана, наводе Демократе

Док ових дана цијене вртоглаво расту, Дритан Абазовић са Милом Ђукановићем преговара о повећању броја ресора и ухљебљењу својих партијских другова на терет грађана Црне Горе, што ће довести до ребаланса буџета, саопштили су из Демократске Црне Горе.

Како истичу, тада се дежурни душебрижници за добробит грађана Црне Горе, "који су трошили више горива на службена путовања са своја четири посланика, него ли партије са по 20, 30 посланика у парламенту", нису чудили да ли "такав незахвални и расипнички однос према новцу грађана Црне Горе погађа оне најугроженије, већ су и ових дана шпартали по Црној Гори обмањујући своје бираче на грбачи грађана".

- Зато позивамо грађане на масовни протест против народне преваре и повратка ДПС-а, у недјељу, у Подгорици, 18 сати, прекопута храма. Замислите о каквом се лицемјерству ради, када господин Абазовић прозива посланике у Скупштини Црне Горе да закажу сједницу, а он сам није дошао на сједницу Владе на којој је утврђен предлог Закона о акцизама. Ето колико му је стало до интереса грађана - наводе Демократе.

Истичу да је Абазовић након само годину дана рада срушио прву Владу Црне Горе послије 30 година режима Мила Ђукановића, по налогу криминалних центара моћи и београдске власти разријешио предсједника Скупштине Црне Горе Алексу Бечића, захваљујући чијем раду је та институција враћена на ниво који јој припада и проглашена за најтранспарентнији закодавни дом на простору бивше Југославије, укључујући и земље ЕУ, Словенију и Хрватску.

- Институција у којој су на историјској сједници у децембру прошле године донесени бројни закони који су по први пут у 30 година омогућили: веће плате, веће пензије, веће старачке накнаде, дјечије додатке за сву дјецу до 18 година, бесплатне уџбенике за све основце у Црној Гори, враћање накнаде мајкама са троје или више дјеце, отпремнине радницима, повећање мин. зараде итд - истиче се у саопштењу,

По њима, Абазовић није могао да опрости те резултате.

- Одлучио се да дестабилизује Црну Гору, продуби подјеле у друштву, врати ДПС на власт и доведе у питање туристичку сезону пред нама.

Но уцијењени од стране криминалаца, брифинговани по београдским чаршијама, Дритан Абазовић и Владимир Јоковић журе ка извршењу највеће издаје Црне Горе - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 14:09