/ Демократе Бар
26/10/2021 u 13:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Демократе Бар: Реваншистички акт Општине према Дому здравља у невјероватан

Клуб одборника Демократа Бар саопштио је да ће да предложи да се ребалансом буџета за 2021. опредијели 30 хиљада еура за куповину намјенских возила

Клуб одборника Демократа Бар саопштио је да ће да предложи да се ребалансом буџета за 2021. годину опредијели 30 хиљада еура за куповину намјенских возила барском дому здравља.

- Реваншистички акт Општине Бар према Дому здравља у Бару, која је након промјене директора ове здравствене установе, одузела возила дата нешто раније на коришћење управо овој установи, толико је невјероватан да га и не треба посебно коментарисати. Могли би слободно рећи, ништа ново и зачуђујуће од стране барске власти. Како је наш клуб одборника увјек износио предлоге превасходно у интересу наших суграђана тако ћемо се однијети и према овом случају. Као што је познато, у току је припрема Ребаланса буџета Општине Бар за 2021. годину. Приликом упознавања са нацртом буџета увидјели смо да је Општина Бар неколико наших предлога из ове и прошле године већ уврстила у сам нацрт, што нас посебно радује, нарочито када је у питању повећање средстава за народну кухињу и набавка новог ватрогасног возила- наводе у саопштењу.

Исту ствар очекују, како су нагласили, и са њиховим предлогом да се барском Дому здравља који је заједно са барском болницом тренутно установа од највећег значаја у барској општини, ребалансом опредијели 30 хиљада као помоћ у набавци намјенских возила за потребе ове установе.

- На тај начин показаћемо да као грађани и скупштина бринемо, да као град цијенимо напоре,  а да као Општина имамо одговорност према институцији која је тренутно уз барску болницу највише на удару пандемије. Такође, на овај начин у наредном периоду избјећи ће се непријатне ситуације позајмљивања ненамјенских општинских возила и њихово одузимање без ваљаног разлога. Како смо од општинске управе информисани, новца ове године има довољно, тако да не видимо препреку за реализацију овог предлога чим се остваре формални услови односно изгласавање ребаланса буџета- закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:39