Демократска ЦГ - Лого / - Демократе Лого
04/06/2022 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Црна Гора се брзином свјетлости враћа у мрак

Данас се, нажалост, људи оправдано питају гдје завршавају најкомпромитованије кадровске комбинаторике бившег режима, а гдје почињу комбинације за кратко вријеме тотално компромитованог и разобличеног ГП УРА

Да је грађанима Црне Горе прије неколико мјесеци неко поставио питање има ли икакве шансе да се Црна Гора малтене брзином свјетлости враћа у мрак од кога се 30. августа једва отела, убједљива већина би одговорила да таква шанса не постоји из најмање два разлога: јер је воља грађана крајње јасна, и јер нико није довољно луд, дрзак и безобразан да тако нешто и помисли, а камоли покуша, саопштили су из Демократске Црне Горе.

- Данас се, нажалост, људи оправдано питају гдје завршавају најкомпромитованије кадровске комбинаторике бившег режима, а гдје почињу комбинације за кратко вријеме тотално компромитованог и разобличеног ГП УРА? А одговор је врло прост: налазе се у једној тачки. Хоће рећи, гдје је стао Зоран Лазовић, ту наставља Дритан Абазовић, који се више чак ни не труди да прикрије образац и циљ дјеловања. Циљ је, дакако, потпуна ревитализација и рахабилитација бившег режима, а образац у потпуности сагласан циљу: замисли шта би урадили Зоран Лазовић или Брано Мићуновић, па уради баш тако - наводе Демократе у саопштењу.

Истичу да је најновије шокантно кадровско рјешење Абазовића је јавности познати Драго Спичановић. Бивши помоћник директора Управе полиције за вријеме Владе Душка Марковића, од јуче је један од руководилаца у Агенцији за националну безбједност. Реформе по мјери Дритана Абазовића.

- Спичановић, који је својевремено био руководилац организационих јединица за људске ресурсе, финансије и техничку подршку УП, остао је без посла 1. марта прошле године, након што је тадашња влада Здравка Кривокапића укинула његово радно мјесто, као и позиције свих помоћника директора полиције. Према писању домаћих медија, Спичановић је био означен као један од организатора посла шверца цигарета из Луке Бар, због чега је био и саслушаван у Специјалном државном тужилаштву. Због чега је ослобођен сумње, а данас реактивиран на још одговорнијој и осјетљивијој позицији од стране Абазовића, нека грађани сами процијене. Или не морају да процјењују, ако се има у виду да је Абазовић у сектору безбједности чувао ведете СКАЈ афере попут Зорана и Петра Лазовића, Љуба Миловића и друге упркос сазнањима која је ЕУРОПОЛ доставио Црној Гори, као и упркос низу криминалних радњи попут незаконитог праћења тадашњег предсједника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића - наводи се у саопштењу Демократа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:04